Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lamb Weston perst hele logistieke afdeling in één control tower

De logistiek manager van Lamb Weston, Remco van Nieuwenhoven, sprak op het Congres Inkoop Transport op 11 oktober. Op dit congres stonden de thema's kosten, kwaliteit en risico's centraal. Remco vertelde over zijn uitdaging om van tientallen vervoerders naar slechts één vervoerder te gaan, die zelfs multimodaal het transport weet te servicen. Van ordermanagement tot en met transportcoördinatie ligt nu bij één vervoerder: Visbeen. Zo heeft het bedrijf zich ontwikkeld van een logistieke afdeling van 15 medewerkers, naar één control tower bemand door slechts drie medewerkers. Een afdeling die uiteindelijk ook nog shortsea, spoor en wegvervoer inzet.

Het doel van Lamb Weston is voor alle klanten een netwerk te kunnen bouwen dat zelfs doorgaat tot in het distributiecentrum van de klant. Met concrete doelstellingen zoals de inzet van multimodaal transport, maximale beladingsgraad en gecombineerde leveringen lijkt de Control Tower van Lamb Weston, gecombineerd met haar 5 jaar durende partnership met vervoerder Visbeen, haar logistiek uitstekend onder controle te hebben.

Voor een uitgebreide impressie van het congres, klik hier.

Bron: EVO
Publicatiedatum: