Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ongekende groei verkoop kleinfruit Noord-Europa

Het noorden van Europa, en vooral Engeland en Duitsland, consumeert 10% meer klein fruit dan de rest van Europa. In de laatste tien jaar is klein fruit de meest waardevolle productiecategorie geworden in Europa.

De productie van rood fruit heeft de grootste groei gekend. In de zomer van 2015 werd er in Engeland, de meest waardevolle Europese markt, voor £1,1 miljard aan rood fruit verkocht. In de laatste 10 jaar is de verkoop van rood fruit in Engeland met 132% gestegen.

Andere fruitsoorten bleven stabiel, maar de verkoop van rood fruit is verdubbeld in volume en waarde. Van 2004 tot 2015 steeg de verkoop van €620 miljoen naar ongeveer €1,3 miljoen. De toename was vooral erg groot tussen 2011 en 2015 met een waardetoename van meer dan 18%.

Voorspellingen voor de komende 4 jaar zijn nog optimistischer en voorzien een stabiele groei, die in de komende vijf jaar twee keer zo snel zal gaan. De vraag naar frambozen en blauwe bessen is het grootst, terwijl de consumptie van en handel in aardbeien redelijk stabiel zou moeten blijven. Aardbeien blijven het meest geconsumeerde klein fruit met een aandeel van 75% van het totale aantal geconsumeerde rood fruit.

Spanje, Frankrijk en Italië consumeren relatief gezien weinig klein fruit. Zelfs in de verschillende soorten klein fruit verschilt de smaak in Europa van land tot land.


Publicatiedatum: