Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

WAPA verwacht kleinere appelproductie op zuidelijk halfrond

Volgens voorlopige berekeningen van de World Apple and Pear Association (WAPA) zal de totale appeloogst op het zuidelijk halfrond uitkomen op ongeveer 5,297 miljoen ton. Dit is 2% minder dan werd voorspeld in de campagne van 2015/2016 en is minder dan het gemiddelde van de afgelopen vijf jaar. Industrie-experts geven ook aan dat de oogst van dit seizoen een van de kleinste is in de laatste vijf jaar. Alleen in 2014/2015 oogstte het zuidelijk halfrond nog minder met 5,269 miljoen ton appels.

De traditionele marktleider in de appelproductie op het zuidelijk halfrond is Chili. Hier is de verwachte oogst 1,635 miljoen ton, wat een afname is van ongeveer 3%. De volgende grote appelproducent in de regio is Braziliƫ. Hier wordt 1,1 miljoen ton verwacht, wat 4% minder is dan vorig jaar. De top-drie wordt gesloten met Zuid-Afrika. Dit is een van de weinige landen op het zuidelijk halfrond waar men een toename in de appelproductie verwacht. Volgens de voorlopige berekeningen van de analisten van de WAPA zal de appeloogst in Zuid-Afrika met een totaal van 883.000 ton 4% groter zijn voor het seizoen van 2016/2017 ten opzichte van vorig jaar.

Bron: fruit-inform.com
Publicatiedatum: