Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Campagnes werpen vruchten af

Kinderen eten 20% meer fruit dan 5 jaar geleden

De afgelopen 5 jaar zijn Nederlanders onder andere minder aardappelen, vetten en oliƫn gaan eten. De consumptie van niet-alcoholische dranken en kruiden en sauzen is toegenomen. De hoeveelheid groenteproducten bleef ongeveer gelijk. Kinderen zijn 20 procent meer fruit gaan eten ten opzichte van 5 jaar geleden. Dat zijn de bevindingen van het RIVM in de eerste twee onderzoeksjaren van de nieuwe voedselconsumptiepeiling van 2012-2016. De eindresultaten over de volledige onderzoeksperiode worden eind 2018 verwacht.

Een Nederlander consumeert gemiddeld per dag ruim 3 kilo aan eten en drinken. Ongeveer 2 kilo hiervan is in de vorm van dranken. De samenstelling van het voedingsmiddelenpakket verschilt nauwelijks per leeftijd. Uitzondering hierop is dat kinderen relatief meer fruit eten en volwassenen meer drinken. Uit de nieuwe RIVM-peiling blijkt dat kinderen van 9 tot 18 jaar in de afgelopen 5 jaar 20 procent meer fruit zijn gaan eten. Het gebruik bedraagt nu gemiddeld 94 gram per dag.



De Factsheet Voedselconsumptie in Nederland is hier te vinden.

Bron: RIVM
Publicatiedatum: