Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rusland heroverweegt importbeperkingen Egyptische aardappelen

Op 22 september voerde Rusland importbeperkingen op groenten en fruit uit Egypte in, nadat er schadelijke ziekten in aangetroffen waren.

Na een bezoek van een delegatie van het Egyptische ministerie van Landbouw aan Moskou op 26 september werden de beperkingen op gewassen die voldeden aan de Russische fytosanitaire eisen, met uitzondering van aardappelen, opgeheven.

In de maanden oktober en november zal er een besluit genomen worden omtrent de importbeperkingen op aardappelen. Russische deskundigen zullen in deze periode Egypte bezoeken om te evalueren of de maatregelen die Egypte heeft genomen effectief zijn geweest en de aardappelen voldoen aan de Russische importeisen. Tijdens dit bezoek zal ook het exportprotocol voor Egyptische aardappelen worden geëvalueerd.

Egypte is één van de grootste AGF-leveranciers voor de Russische markt. Vorig jaar importeerde Rusland 522.000 ton Egyptische AGF, waarvan 307.000 ton citrus.


Publicatiedatum: