Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Pitloze druiven steeds populairder

Producenten zullen zich moeten aanpassen want de Italiaanse tafeldruivensector verandert door de introductie van meer en meer pitloze rassen. Dit bleek tijdens een op de Fruit Attraction gehouden conferentie.



Sun World manager Maurizio Ventura: "Of we het nu leuk vinden of niet, consumenten geven de voorkeur aan pitloze druiven. Noord-Europa en het Verenigd Koninkrijk zijn al op deze rassen overgegaan en zodra Duitsland dit ook doet, zal het voor traditionele druiven lastig worden."

Tijdens Grape Attraction werden er ook strategieƫn besproken om de consumptie te verhogen. Waarom is er bijvoorbeeld geen verkoopmedewerker groenten en fruit in supermarkten? Dit zou de verkoop doen stijgen.



Ook zou er een pakket van 130 gram moeten worden ingevoerd. Een hersluitbare verpakking met voorgewassen druiven, ideaal voor school of kantoor.

Professor Carlo Fideghelli van de Rete Italian Variety Club (IVC), wijdde uit over een project voor de ontwikkeling van vooral pitloze druivensoorten ontstaan uit de samenwerking tussen de private en publieke sector.



"Omdat elke regio anders is moet plantenrespons geanalyseerd worden. De samenwerking van de productieve en commerciƫle sectoren en kwekerijen kan met de hulp van de universiteiten van Bari en Catania en van Crsfa Basile Caramia leiden tot het genereren van rassen, die geschikt zijn voor verschillende klimaten en gebieden."

Publicatiedatum: