Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Britse handelaar zet speciale trucks in voor stadsdistributie

Reynolds, één van de grootste AGF-leveranciers in het Verenigd Koninkrijk, draagt bij aan de verkeersveiligheid door de eerste twee Mercedes-Benz Econic koelwagens in gebruik te nemen. De twee prototypes worden momenteel ingezet voor het afleveren van bestellingen in Londen.



De opvallende Econic heeft een grote panoramische voorruit en een schuifportier. Hierdoor zit de bestuurder veel lager dan in een conventionele vrachtwagen waardoor deze in staat is direct oogcontact te maken met fietsers en voetgangers op kruispunten en in op plaatsen met veel verkeersdrukte.

De 18-tonners zijn eveneens uitgerust met een Sentinel 360-graden-camerasysteem met audiowaarschuwing zodat de bestuurder weet wanneer er zich fietsers naast het voertuig bevinden. Verder beschikt het voertuig over knipperlichten voor het lossen in het donker. 

De lage instap van de Econic verkleint het risico op ongelukken tijdens in - en uitstappen van bestuurder en bijrijder. Bovendien kan veilig via beide zijden van de cabine in- en uitgestapt worden. 
 
Reynolds heeft een onderscheiding van FORS (Fleet Operator Recognition Scheme) ontvangen voor de bijdrage van het bedrijf aan de veiligheid door te kiezen voor dit type vrachtwagen.




Beide Econic 1830 modellen hebben hoogkoppel zes-cilinder, 220 kW motoren met een automatische versnellingsbak. De voertuigen zijn aerodynamisch vormgegeven en uitgerust met een 1.500 kilo Dhollandia laadklep.

Leon Daniels van het Londense Surface Transport vertelt blij te zijn met de keuze van Reynolds voor veilige vrachtwagens waarin de chauffeur een beter zicht heeft. Surface publiceerde onlangs zijn Direct Vision Standard om bedrijven te helpen hun wagenpark veiliger te maken zodat de verkeersveiligheid in en om Londen vergroot wordt.

De Econic vrachtauto's verlaten het distributiecentrum al in de vroege uren. Om deze reden heeft Reynolds ervoor gezorgd dat de voertuigen zo stil mogelijk zijn.



De Econic, die in 1999 werd geïntroduceerd, heeft al vele toepassingen gekend. Het laatste jaar tot anderhalf jaar is er steeds meer aandacht gekomen voor de veiligheid van voetgangers en fietsers in stedelijke gebieden. Mercedes-Benz heeft hierdoor een aantal orders binnen weten te slepen voor kiep-, vuilnis-, en betonwagens op basis van het Econic-model.

Nu laat Reynolds de pluspunten van dit model zien voor het gekoeld transport in steden, hoewel een grote retailer al eerder een Econic koelwagen op gas uit heeft getest. De nieuwe wagens van Reynolds zijn echter uitgerust met een standaard dieselmotor.

Familiebedrijf Reynolds levert naast vlees en zuivel meer dan 1.000 soorten verse en gekoelde AGF en beschikt over een netwerk van pakhuizen in heel het Verenigd Koninkrijk. Dagelijks levert het bedrijf meer dan 3.000 bestellingen af bij horeca, cateraars, onderwijs- en zorginstellingen.

Steve White is verantwoordelijk voor het wagenpark van meer dan 250 voertuigen waarin de Mercedes-Benz wagens een prominente plaats innemen. De meeste voertuigen zijn 7,5 tonners maar het bedrijf beschikt eveneens over grotere modellen voor het bevoorraden van zijn pakhuizen en voor stedelijk transport.



White vertelt dat hij vanuit de vuilnisbranche al bekend was met de Econic. De lage instap en het goede zich vanuit de cabine maakt dit model ideaal voor stadsverkeer, waar de nadruk ligt op de veiligheid van voetgangers en fietsers.

"In aanschaf is de Econic duurder dan een conventionele 18 tonner terwijl het voertuig 750 kilo minder weegt, waardoor ook het laadvermogen van de vrachtwagen kleiner is. Het belangrijkste is echter dat we met onze 'urban prototypes' de verkeersveiligheid vergroten en hiermee laten zien dat we op dit gebied innoverend zijn.



Het bedrijf heeft onlangs door middel van SmartDrive technologie de veiligheidsprestaties van de Econic gespecificeerd. Deze technologie geeft aanbevelingen voor verbetering via doelgerichte training en ontwikkeling. Dealer Rygor heeft een productgerichte trainingen voor de chauffeurs van Reynolds georganiseerd.


Voor meer informatie:
Andy Weir
Reynolds
andy.weir@reynolds-cs.com
Tel: +44 7508 177 077

Publicatiedatum: