Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hans de Boer, SanLucar:

"Samen met onze partners telen we meer dan de helft van ons aanbod zelf"

Tholen - Deze zomer vestigden Hans de Boer en Daan van der Giessen zich vanuit het pand van Opicool in Rotterdam als verkooporganisatie van SanLucar voor de Benelux-markt. "Het totaalconcept van SanLucar heeft zich in Duitsland en Oostenrijk succesvol bewezen. In de Benelux wordt de merkbekendheid steeds groter, maar valt er qua schapruimte nog een wereld te winnen, dus daar ligt een mooie uitdaging. We zijn letterlijk met drie computers en schermen gestart en gaan kijken wat er uit voort komt!"

SanLucar is ontstaan als verkooporganisatie vanuit drie Spaanse en een Italiaanse teler. "De organisatie is in 1993 gestart, telt inmiddels 2.500 medewerkers en vertegenwoordigt een omzet van 350 miljoen euro", vertelt Hans. "De afgelopen maanden heb ik me verwonderd over de omvang van het bedrijf. We bieden maar liefst 90 producten uit dertig landen. We hebben onze eigen productie in Ecuador, Tunesië, Zuid-Afrika, Duitsland, Oostenrijk en Spanje. Het assortiment begon met citrus, druiven, steen- en zachtfruit vanuit de vier 'founding fathers' van SanLucar, maar inmiddels er veel meer producten binnen het portfolio. Zo voeren we een aantal exoten zoals ananas en bananen."


Daan van der Giessen en Hans de Boer tijdens de Fruit Attraction

Verlenging Europees druivenseizoen
"In verschillende productgroepen zijn we erg sterk vertegenwoordigd. Zo zijn we binnen Europa de grootste speler op het gebied van Nadercott- en Orri-mandarijnen. Deze voeren we inmiddels tien maanden per jaar, maar verwachten we op termijn jaarrond aan te kunnen bieden", vervolgt Hans. "Een andere noviteit is dat we het Europese druivenseizoen tot en met december kunnen verlengen met pitloze Italiaanse druiven. Kwalitatief worden de late Europese druiven hoger gewaardeerd dan de eerste overzeese druiven uit Brazilië en Namibië. Door een nieuwe koelinnovatie met statische koeling kunnen we deze druiven in een betere conditie opslaan dan de conditie waarin de overzeese druiven gedurende 4 weken in de container verkeren."

"Juist door die volledige controle over de supply chain kunnen we ons met eigen teelt onderscheiden. Zo wenst men bijvoorbeeld in Nederland de witte druiven wat groener en in België en Frankrijk wat geelachtiger. Wij krijgen letterlijk foto's van onze kwaliteitsmensen in het veld doorgestuurd welke druiven voor welke afnemer het best geschikt zijn. Dat kan alleen omdat we zo dicht op de bron zitten en dat weten klanten te waarderen", vervolgt Hans. "Al het overzeese fruit van SanLucar voor de Europese markt komt bij Opticool binnen. We zitten daardoor letterlijk boven op de kwaliteitscontrole en inpakactiviteiten en kunnen inspelen op mogelijke gevallen van tekorten en overaanbod voor de overige Europese verkoopkantoren."



Consumentenscan
"Binnen Nederland zijn we inmiddels gestart met distributie van ons merkconcept via vier geselecteerde groothandelaren. SanLucar is zeker geen traditionele groothandelsorganisatie, maar helpt haar afnemers door enerzijds te investeren in de bron en het merk en anderzijds mee te denken in de categorie en het optimaal inrichten van het AGF-schap. "Zo heb ik de afgelopen tijd een Edeka-ondernemer gesproken die dankzij de aanpassingen in zijn winkel als gevolg van de consumentenscan van SanLucar zijn omzet in groenten en fruit met maar liefst 20% heeft verhoogd. Over toegevoegde waarde gesproken!"

Voor meer informatie
Hans de Boer
SanLucar Benelux
Mob: 06-12024083
hans.deboer@sanlucar.com