Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Thai ziet exportmogelijkheden jonge kokosnoten in Europa

De Thaise fruitimporteur Oversea Supply is van plan verse, jonge kokosnoten naar Europa te gaan exporteren, waar de vraag naar deze vrucht sterk groeit vanwege zijn vele gezonde eigenschappen.

Busara Panphocha, manager van Oversea Supply, legt uit dat het bedrijf zich in eerste instantie zal richten op de Duitse en Nederlandse markt, waar de vraag naar jonge kokosnoten groot is. De voorbereidingen voor de oprichting van een zusteronderneming in één van deze twee landen zijn al in een ver gevorderd stadium.

"In Duitsland wonen veel Aziaten en die houden van kokosnoot. Onze jonge kokosnoten zijn zo zoet dat we ons over de vraag geen zorgen maken. Duitsland is ook niet zo streng en het is voor buitenlanders niet moeilijk om er een bedrijf te starten. Vandaar dat we ons eerst op deze markt richten. We zijn ook van plan onze kokosnoten aan retailers te leveren," legt Busara uit. 
In Thailand zijn jonge kokosnoten jaarrond verkrijgbaar maar het piekseizoen is in oktober. Volgens Busara ligt de prijs op de binnenlandse markt tussen de €0,80 tot €1,00 per stuk. "We proberen de prijs het hele seizoen stabiel te houden. De vraag op de binnenlandse markt is groot, wat voor ons zeer gunstig is. 

Busara denkt dat de Thaise jonge kokosnoot zich vanwege zijn authentieke smaak onderscheidt op de markt. Het bedrijf wil het fruit ook aan retail en groothandel gaan leveren om zo al hun klanten te bedienen. Oversea Supply koopt de jonge kokosnoten in bij telers omdat het zelf geen fruit produceert.

Voor meer informatie:
Busara Panphocha
Oversea Supply (Thailand)
Tel: 66-2-806-6212
Mob 66-81-615-1574
Email: admin@overseasupply.com
www.overseasupply.com

Publicatiedatum: 7-10-2016

  

Reacties:


Gaarne wens ik op de hoogte te blijven van fruit uit Thailand.

Meer speciaal voor jonge kokosnoten.

R.Piare, Rotterdam (email) - 18-7-2018 9:15:31


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: