Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Peru wil in 2018 24.000 ton blauwe bessen exporteren

Peru gaat in 2018 24.000 ton blauwe bessen exporteren. Daarmee zou Peru de plek van Argentiniƫ innemen als tweede grootste bessenexporteur van de wereld, volgens Komatsudani van Quimica Suiza Industrial (QSI) gaat

"De belangrijkste teeltgebieden voor blauwe bessen voor de exportmarkt bevinden zich aan de kust. Om tot duurzame groei te komen, moet Peru het gewas aanpassen aan elk teeltgebied. De meeste teeltgebieden hebben namelijk specifieke omstandigheden die een remmende werking op de teelt hebben.

De belangrijkste exportbestemming voor Peruaanse blauwe bessen is de VS. Daarna volgen Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Costa Rica, El Salvador en Duitsland. Het exportvolume van dit jaar wordt QSI geraamd op bijna 16.000 ton.

Volgens QSI gaat de handelsmissie naar China van president Pedro Pablo Kuczynski en andere kopstukken uit de politieke en commerciƫle sectoren van Peru ervoor zorgen dat het netwerk voor de blauwe bessenexport wordt uitgebreid.

Publicatiedatum: