Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Richard Strijbis, Tovano:

"Voor eerste Turkse vijgen is altijd veel animo"

Tholen - Bij Tovano in Maasdijk is vandaag de nieuwe oogst gedroogde Turkse vijgen gearriveerd. "We verkopen weliswaar jaarrond vijgen, maar zeker binnen de AGF-groothandels en exporteurs zit er een bepaald segment kwaliteitskopers toch elk jaar weer op de nieuwe oogst uit Turkije te wachten. Van de eerste aanvoer is het gros daarom ook alweer voorverkocht", vertelt Richard Strijbis.



"Ook dit jaar voeren wij de vijgen in de bekende display dozen van 5 kilo onder het merk Ephesus. De exportdata worden van overheidswege vastgesteld op 29 september en we hebben ook dit jaar weer vrachtwagens ingezet om dit product zo snel mogelijk in Nederland te hebben", vertelt Richard. "We werken inmiddels al weer heel wat jaartjes met onze aflader Ephesus samen en kunnen onze klanten weer een product aanbieden waar ze zich kwalitatief mee kunnen onderscheiden."

"In de loop der jaren zijn deze Turkse vijgen voor ons een behoorlijk groot artikel geworden. Naast de groenten- en fruithandel weten ook collega's in de noten en zuidvruchtenhandel, maar ook de allochtone kopers goed weg met de vijgen. De oogst in Turkije is dit jaar niet helemaal meegevallen en door regen is er een behoorlijk aandeel verloren gegaan. Ik verwacht dat er toch wel zo'n 30% minder vijgen zijn. Arbeidskosten in Turkije worden ook wat hoger en al met al zorgt dat voor net een wat hogere prijsstelling als vorig jaar", besluit de handelaar.

Voor meer informatie:
Tovano
Transportweg 47
4676 LM Maasdijk
Tel.: (0174) 52 83 33
Fax: (0174) 52 80 01
info@tovano.nl
www.tovano.nl