Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fruitautomaat razend populair op Vlaamse scholengemeenschap

Tholen – Hoog tijd om de Vlaamse jeugd meer groenten en fruit te laten eten, vond de directie van het Sint-Jozefinstituut in het Belgische Geel. "Voor ons is gezonde voeding onder onze leerlingen van groot belang", vertelt Bert van Pelt, die als adviseur binnen het foodsegment betrokken is bij de scholengemeenschap. "Een eerdere test waarin we los fruit verkochten, liep niet erg storm. Alleen de bananen werden geconsumeerd. De leerlingen vonden appelen en sinaasappelen te bewerkelijk. Na een brainstormsessie is toen geopteerd om de dagelijkse dosis vitaminen in gesneden vorm aan te bieden via automaten."



Bert nam contact op met Firma Verbeek, die versautomaten verhuurt, en de groenteleverancier van het Sint-Jozefinstituut met het verzoek of zij ook voorgesneden fruit kon aanleveren. "Opnieuw draaiden we een test en ditmaal verliep dat bijzonder goed. We zijn nu op het punt aanbeland waarop we dagelijks onze automaat moeten bijvullen. Onder de leerlingen zijn de schappelijk geprijsde potjes snoeptomaten, minicourgettes, gesneden ananas, meloenmixen en fruitsalades van circa 200-300 gram bijzonder in trek."



In eerste instantie zou de pilot twee maanden duren, maar door het onverwachte succes liggen er al plannen op tafel om die periode te verlengen. "We weten nog niet hoe succesvol de automaat is bij andere weersomstandigheden, nu met de herfstperiode en straks ook de winter op komst. Als het ook dan goed loopt, zullen we de automaten het hele schooljaar door gaan gebruiken," blikt Bert vooruit.

Voor meer informatie:
www.sjgeel.be
www.automaten-verbeek.be