Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Plantaardig dieet beschermt mogelijk tegen borstkanker

In 2016 zullen in de Verenigde Staten naar schatting 246.660 vrouwen de diagnose borstkanker krijgen en bij nog eens 61.000 vrouwen zal een voorstadium van de ziekte ontdekt worden (in situ). Volgens de Amerikaanse Kankerbestrijding zou 38% van de borstkankergevallen in de Verenigde Staten voorkomen kunnen worden door een beter voedingspatroon en meer beweging.

Onze voeding en levensstijl zijn niet alleen van invloed op het voorkomen van het ontstaan van kanker maar eveneens op de verspreiding ervan. De Amerikaanse Kankerbestrijding heeft een lijst met voedingsproducten gepubliceerd die kankerremmend zijn: appelen, blauwe bessen, broccoli en andere kruisbloemige groenten, wortelen, kersen, cranberry's, lijnzaad, grapefruit, peulvruchten, soja, pompoen, thee, walnoten, volkoren granen, zachtfruit, groene bladgroenten, knoflook, tomaten, druiven en druivensap.

Appelen
Vrouwen die dagelijks een appel aten, hadden 24% minder kans op het krijgen van borstkanker. De antioxidanten in appelen bevinden zich voornamelijk in de schil dus het advies is om het fruit ongeschild te eten.

Groene groenten
Groenten uit de kruisbloemenfamilie, zoals broccoli, bevorderen de afbraak van afvalstoffen in de lever. Vrouwen die dagelijks twee of meer porties groenten aten, verminderden hiermee de kans op een moeilijk behandelbare vorm van borstkanker aanzienlijk.

Stamcellen zijn feitelijk de grondstoffen van het menselijk lichaam. In plaats van het opbouwen van organen vormen deze cellen, als ze kwaadaardig worden, tumoren. Van sulforafaan, een bestanddeel in kruisbloemige groenten, is aangetoond dat het de vorming van borstkankercellen remt.


Publicatiedatum: