Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gert Bos (Bon Vivant In-site) over gepatenteerd productinformatiesysteem voor detaillisten:

"2c-IT werkt als digitaal etiket en voldoet aan etiketteringswetgeving"

Tholen - Tijdens de AGF Detail-beurs presenteerde Bon Vivant In-site een gepatenteerd productinformatiesysteem voor de AGF-detaillist. "Deze systemen zijn ontwikkeld voor ondernemers die moeten voldoen aan de nieuwe etiketteringswetgeving én willen voldoen aan de groeiende informatiebehoefte van de consument. Een etiket biedt vaak onvoldoende mogelijkheden om alle informatie te tonen. Van daaruit is deze digitale oplossing ontstaan", vertelt Gert Bos.



2c-IT
"Volgens de Etiketteringswet is iedere ondernemer verplicht om ter plaatse allergeneninformatie te verschaffen. Dit kan met een boek of laptop, maar wij hebben een nieuw systeem ontwikkeld, genaamd 2c-IT, wat je uitspreekt als 'to see it', vertelt Gert. "Dit systeem bestaat uit een scherm, vastgezet in een houder, met daarop productinformatie, een narrowcastingmodule en een website-applicatie. Op momenten dat het scherm niet gebruikt wordt, kan het ingezet worden als beeldschermpresentatie."

"De gebruiker krijgt productinformatie over onder andere ingrediënten, allergenen, bewaaradviezen en bereidingstips. Zo kan hij bijvoorbeeld selecteren op het aanbod glutenvrije maaltijden of de ingrediënten van de hutspot, inclusief voedingswaarden, menusuggesties, bereidingstips en afbeeldingen. De gebruiker kan op een touchscreen scherm specifieke productinformatie verkrijgen, (anoniem) naar zichzelf e-mailen en eventueel uitprinten. Bovendien kan hij via een website-applicatie ook online de productinformatie van de ondernemer verkrijgen. 2c-IT is dus eigenlijk een digitaal etiket", verklaart Gert.



Hand-IT
"Voor werknemers hebben we een soortgelijk systeem, genaamd Hand-IT, bestaande uit een scherm waarop de ondernemer en zijn medewerkers productinformatie kunnen opzoeken, wanneer een consument ernaar vraagt. Van elk product worden de ingrediënten en allergenen getoond. Daarnaast kan dit aangevuld worden met bereidingsadviezen, bewaartips en menusuggesties. Elke medewerker kan zo de correcte en complete productinformatie opzoeken en verstrekken aan de consument, ook parttimers en onervaren medewerkers. Ook is Hand-IT mobiel en kan het dus meegenomen worden naar buitenlocaties."

Het systeem draait via wifi en zorgt in de winkel dus niet voor extra werk, want het bedient zichzelf. Tegelijkertijd draait het systeem in de cloud en kan de ondernemer zijn eigen assortiment eenvoudig toevoegen en onderhouden met behulp van de aanwezige database van halffabricaten. "In de AGF-sector zijn we nog relatief onbekend, maar in bijvoorbeeld de slagersbranche bedienen we al 700 detaillisten.
Voor meer informatie:
Gert Bos
Bon Vivant In-site bv
Tel. 0341-258878
info@bonvivantinsite.nl
www.bonvivantinsite.nl