Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Houdbaarheid staat voorop bij onze verpakkingen"

Groenten en fruit in bedrukte stazak met venster

Tholen - Groenten en fruit in een doorzichtige stazak presenteren is nog vrij nieuw. "Eigenlijk kan elke soort groenten of fruit dat momenteel in een cup of kartonnen doosje zit in zo'n speciale pouch worden verpakt. Momenteel worden er al tomaten in verpakt en recent hebben we ook aanvragen gekregen voor witlof, kersen en andere producten", vertelt Karien Van de Weghe van Bastin-Pack. De verpakkingsproducent is gespecialiseerd in flexodruk op folies met hoge barrière en laminaten. "Hoge barrières en laminaatfolie verlengen de houdbaarheid van het te verpakken product. De houdbaarheid staat altijd voorop bij onze verpakkingen. Luchtvochtigheid, helderheid en anticondens eigenschappen van de folie moeten goed zijn."

Doorzichtig en hersluitbaar
Tijdens Fruit Logistica 2016 presenteerde Coöperatie Hoogstraten haar nieuwe huisstijl en daarbij ook een nieuwe verpakking, de doorzichtige stazak gevuld met tomaatjes. Hoogstraten is niet de enige die deze verpakking interessant vindt voor groenten, er zijn meer gegadigden. Karien vertelt dat de pouch geperforeerd is. "Een ademende verpakking gaat verspilling tegen. Daarnaast kan de consument het product zien omdat een deel van de pouch onbedrukt blijft. Hierdoor wordt het een zeer aantrekkelijke verpakking. Bovendien is er een zip aangebracht waardoor deze hersluitbaar is en tevens gebruiksvriendelijk."



Hoogstraten: on-the-go
Natalie Snijers van Hoogstraten vertelt dat ze in deze verpakking de cherrytomaat Bellino presenteren. "Deze verpakking hebben we gekozen omdat het weinig afval geeft. Daarnaast is het transparant, waardoor de tomaten goed zichtbaar zijn." De verpakking is handig om mee te namen. "We spelen hiermee in op het 'on-the-go'-principe. Op termijn zijn we ook van plan om er een display voor te ontwikkelen waarbij om bij de kassa te plaatsen. Zo kunnen consumenten de tomaatjes meenemen als impulsaankoop."

Onderscheid
"Bastin-Pack produceert een brede waaier van flexibele verpakkingen : zowel voorgevormde pouches als wikkels op rol. Wij zijn als eerste in de Benelux BRC-IoP gecertificeerd in de Benelux en dit sinds 2004. Bastin-Pack biedt klantgerichte en gepersonaliseerde mogelijkheden aan, conform de EC wetgeving, opgelegd door de voedselveiligheid. Dit zowel in grote, middelgrote en kleine runs, met snelle leveringstermijnen dankzij de beschikbare voorraden in verschillende kwaliteiten hoge barrière folies. Op deze manier kunnen wij snel inspelen op vragen van onze klanten en eventuele promotionele acties. Ook de nabijheid is een troef: klanten worden uitgenodigd om een voordruk aan de pers te controleren en goed te keuren. We zijn pas tevreden als onze klant tevreden is."

Toekomst
Karien vervolgt: "Naast de bestaande klanten, waaronder wereldvoedingsconcerns, hebben wij de intentie om ons klantenbestand verder uit te breiden in Europa. Daarbij willen we steeds klantgerichter worden met kortere leveringstermijnen, waarbij we geavanceerde en marktconforme verpakkingen aanbieden. Naast conventionele verpakkingen bieden wij tevens biobased verpakkingen aan, ook in hoogwaardige laminaatfolie." Bastin Pack is volgens haar klanten vooruitstrevend en toekomstgericht. "Dit uit zich in hoogstaande drukkwaliteit aan te bieden, dat helio drukwerk evenaart. Vorig jaar hebben wij hiervoor een eerste prijs in de wacht gesleept, uitgereikt door EFTA, voor beste HD flexodrukker op folie in de Benelux en dit jaar de 2de Europese prijs, uitgereikt door FTA Europe, als beste drukker in HD flexo op folie van Europa."

Voor meer informatie:
Karien Van de Weghe
Bastin-Pack nv
Neerhonderd 37 - IZ 3
B - 9230 WETTEREN
Tel +32 9 225 18 19
Fax +32 9 233 06 34
www.bastinpack.be

Natalie Snijers
Coöperatie Hoogstraten
Loenhoutseweg 59
Hoogstraten - België
Tel: +32 3 3400233
Fax: +32 3 3147844
www.hoogstraten.eu