Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ambrosia meest populair

Sterke Amerikaanse appelexport naar China en Vietnam

Noord-Amerika exporteert appelen uit Washington momenteel voornamelijk naar China en Vietnam. Binnen een paar weken zal er ook vanuit Canada geƫxporteerd worden. "De Ambrosia is op dit moment het populairste en best verkopende ras in Vietnam", vertelt Rick Chong van Sutherland Produce. "We hebben niet genoeg Ambrosia's om aan de vraag te voldoen." De Vietnamezen zijn bereid veel geld te betalen voor deze appelen. "Het land is de meest kieskeurige koper ter wereld en stelt hogere eisen dan China", vertelt Chong.



Uitbreiding Canadese Ambrosia-areaal
Chong verwacht dat het areaal aan Ambrosia's in Canada de komende drie jaar aanzienlijk zal uitbreiden. Het huidige volume is ongeveer 800.000 dozen en Chong denkt dat dit binnen zeven jaar zal toenemen tot 1,5 miljoen. "Het koelere Canadese klimaat zorgt voor een fantastische Ambrosia met veel kleur."



Naast Vietnam en China biedt ook Hong Kong mogelijkheden voor toekomstige export vanuit Noord-Amerika indien er genoeg voorraad is. De Ambrosia is daar ook een erg populair ras. 

Gala en Fuji zijn de tweede en derde populairste rassen in Aziƫ. Het aanbod van deze rassen is echter overvloedig. "De Gala is in zo veel landen beschikbaar", aldus Chong. Nieuw-Zeeland concurreert met Chili en het ras wordt ook in Washington geteeld. De soort heeft meer concurrentie, terwijl de Ambrosia een exclusievere appel is.

Voor meer informatie:
Rick Chong
Sutherland S.A. Produce
VS (+1) 509-423-7385
Canada (+1) 403-616-1977
Publicatiedatum: