Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nederlandse appelrassen op het Chinese Weibei-plateau

De Chinese appelteler Liang Chahai teelt Nederlandse appelrassen. Hij en zijn team hebben met succes al meer dan 3 miljoen appelbomen gecultiveerd. Binnenkort zal er nog eens 133 hectare worden beplant. 

Dankzij de bedrijfsorganisatie en met behulp van de lokale overheid, heeft Kanglin Modern Agriculture Technology een coöperatie opgericht die zich bezighoudt met het hele proces, van de teelt tot de verkoop, samen met fruitbedrijven Shaanxi Huasheng en Baishui Hongda. Bovendien hebben ze de import- en exportkwalificatie van Buitenlandse Handel in de provincie Shaanxi ontvangen, wat het concurrentievoordeel van hun exportproducten garandeert.

Volgens Chahais raming produceert zijn appelplantage ongeveer 6.000 ton appelen, waarvan 1.800 ton kan worden geëxporteerd. Met behulp van het onafhankelijke verkoopteam en de e-commerce-transacties zou de jaarlijkse omzet een kleine € 5 mln kunnen bereiken.

Publicatiedatum: