Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Wim Bouden: "We willen onze vleugels uitslaan naar Nederland"

Kiem-X bestaat tien jaar

Tholen - Op vrijdag 27 september 2006, tien jaar geleden, verkocht Kiem-X haar eerste kiemgroente. "Dit gebeurde bij wijze van lancering op de klok van de REO-Veiling", vertelt Wim Bouden van Kiem-X. "We hadden toen nog maar enkele soorten in het assortiment. Toch merken we dat er altijd vier soorten het meest populair zijn. Deze kiemen zorgen ook voor het grootste deel van de omzet. Het zijn prei, luzerne, rode biet en erwtasperge."



Wim vervolgt: "In die 10 jaar zijn wij een stabiele speler op de markt geworden: alle kinderziekten zijn er uit. We zijn verhuisd naar een nieuw, modern pand, we bieden naast conventionele kiemen ook een beperkt biologisch gamma aan en we leveren ondertussen aan een aantal supermarktketens en héél wat AGF-groothandelaren. De reden van ons succes is dat we steeds focussen op kwaliteit, niet op kwantiteit. Onze Flandriakwaliteit is bovengemiddeld en onze klanten appreciëren dit. We hebben zeer veel geleerd in de afgelopen jaren."


Feest bij Kiem-X!

Niet altijd gemakkelijk

Kiem-X teelt nu ongeveer 1.500 kilo kiemen per week. De groei is niet altijd zonder slag of stoot gegaan. "De start was zeer moeilijk en ook vijf jaar geleden kregen we een grote mokerslag met de EHEC-crisis. De omzet was van de ene op de andere dag gehalveerd. We dachten toen ook dat het over was, maar zijn heel blij dat we hebben doorgezet. We moesten wel."


De prachtige taart.

Interesse in Nederland
Hij geeft aan dat Kiem-X graag haar vleugels naar Nederland zou willen uitslaan. "Ik wéét dat er in Nederland interesse in ons product is, er zijn al vele contacten geweest, maar vaak loopt het mank op de distributie: de klant verwacht soms slechts 4 uur tussen bestelling en levering 150 km verderop. Ik roep geïnteresseerde potentiële klanten uit Zuid-Nederland, die koper zijn bij de REO-Veiling, op om contact op te nemen, want wij leveren ook fysisch aan op Bel'Orta in Sint-Katelijne-Waver. Dat is een stuk dichterbij."

Er zijn nog meer plannen. "In de zeer nabije toekomst gaan we investeren in groene energie (zonnepanelen) en de bestaande kweekinstallaties worden verder geautomatiseerd/geoptimaliseerd. In oktober zullen wij Comeos Food gecertificeerd zijn", besluit hij.

Voor meer informatie:
Wim Bouden
Kiem-X
Peperhol 6
9850 Nevele - België
M: +32 472-703954
F: +32 933-62325
wim.bouden@kiem-x.be
www.kiem-x.be