Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitse hazelnootproducenten willen verder uitbreiden

"We hadden inmiddels dubbel zo veel hazelnoten kunnen verkopen dan we momenteel kunnen leveren", zegt de Duitse hazelnootproducent Fritz Stiegler.

In het afgelopen jaar hebben de hazelnootproducenten die zich hebben aaneengesloten in de 'Verein fränkischer Haselnusspflanzer' bijna vier ton hazelnoten aan chocoladefabrieken, bakkerijen en jeneverbranderijen verkocht. Fritz Stiegler, de voorzitter van de vereniging, rekent voor dit jaar aan de start van de oogst op een soortgelijke hoeveelheid.

De acht producenten, die zijn aangesloten bij de coöperatie, hebben in 1996 de eerste hazelnootbomen op hun plantages gezet. Pas zeven jaar later konden ze een grotere oogst bijeenbrengen. "We werden in het begin uitgelachen om het feit dat we in Franken ( regio in Beieren) hazelnoten telen, die een warm klimaat nodig hebben", zegt Fritz, die zijn areaal uit wil breiden naar tot wel tien hectare.

In het afgelopen jaar waren de hazelnoten uit Franken rond kerst uitverkocht. "De hazelnoot wordt dus goed ontvangen in Franken." De coöperatie hoopt op meer telers die in de toekomst hazelnoten willen produceren. Duitsland is één van de grootste importlanden van hazelnoten. De meeste hazelnoten worden uit Turkije geïmporteerd. "Het is jammer dat er in Duitsland niet meer hazelnootbomen zijn, want de vraag naar hazelnoten uit eigen land is er wel", benadrukt Fritz.
 
Bron: Proplanta
Publicatiedatum: