Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mahindra Univeg investeert in Indiase thuisbezorger

Mahindra Univeg, een joint venture tussen het Indiase Mahindra Agri Solutions en het Belgische Univeg, heeft een minderheidsaandeel verworven in de startup MeraKisan. De onderneming heeft een aandeel van 33 procent verkregen. MeraKisan is een online retailorganisatie die de producten van de telers direct verkoopt aan de consument.

"Onze investering in MeraKisan stelt telers en consumenten in staat om digitaal met elkaar in contact te komen. Daarmee creëren we een win-win situatie," aldus Ashok Sharma, MD & CEO-Mahindra Agri Solutions.

Oprichter van MerKisan, Prashanth Patil, houdt een meerderheidsaandeel in de onderneming. "Dankzij ons digitale platform kunnen we kwaliteitsgroenten en fruit bij de consument thuis bezorgen. Ik ben er van overtuigd dat dit platform trendsetting zal zijn om waarde te creëren voor de Indiase teler." Op dit moment focust het bedrijf op de markt in Pune. Met de investering wil het bedrijf haar markt uitbreiden naar Mumbai en Navi Mumbai. "De online retailmarkt in Pune heeft een waarde van tussen de 50 en 60 crore rupees (6,6-8 mln euro) en zal naar verwachting vertienvoudigen in de komende jaren."

Mahindra Univeg is een joint venture. Mahindra heeft 60% van de aandelen en Univeg de resterende 40%. De samenwerking werd in 2014 aangegaan. Het bedrijf zet in op kwaliteitsfruit dat zowel voldoet aan de eisen op de binnenlandse markt als op de internationale markt. Het belangrijkste product zijn druiven.

Bron: Business Standard

Publicatiedatum: