Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Onbewuste fouten, slordigheden en gebrek aan kennis vaak boosdoener

Hoe de voedingsmiddelenindustrie recalls kan voorkomen

Ondanks de implementatie van kwaliteitssystemen als BRC, HACCP, GlobalGAP en IFS neemt het aantal recalls toe. Daarbij gaat het lang niet altijd om bedrijven die bewust de wet overtreden. Vaak betreft het onbewust gemaakte fouten, slordigheden en een gebrek aan kennis. De gevolgen zijn vaak groot. Falend beleid leidt meer dan eens voor gevaar voor de voedselveiligheid, productaansprakelijkheidsclaims en imagoschade. De schade kan oplopen tot in de miljoenen.

Vakblad Voedingsindustrie zette uiteen welke maatregelen bedrijven kunnen nemen om de voedselveiligheid op orde te stellen en adequaat te kunnen monitoren. Voor een overzicht, klik hier.

Bron: Vakblad Voedingsindustrie
Publicatiedatum: