Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Onbewuste fouten, slordigheden en gebrek aan kennis vaak boosdoener
Hoe de voedingsmiddelenindustrie recalls kan voorkomen
Ondanks de implementatie van kwaliteitssystemen als BRC, HACCP, GlobalGAP en IFS neemt het aantal recalls toe. Daarbij gaat het lang niet altijd om bedrijven die bewust de wet overtreden. Vaak betreft het onbewust gemaakte fouten, slordigheden en een gebrek aan kennis. De gevolgen zijn vaak groot. Falend beleid leidt meer dan eens voor gevaar voor de voedselveiligheid, productaansprakelijkheidsclaims en imagoschade. De schade kan oplopen tot in de miljoenen.
Vakblad Voedingsindustrie zette uiteen welke maatregelen bedrijven kunnen nemen om de voedselveiligheid op orde te stellen en adequaat te kunnen monitoren. Voor een overzicht, klik hier.