Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"La Fleur Magique aardbeien niet op iedere hoek van de straat"

Volgende week veel aardbeien op de markt

Tholen - Ondanks het mooie weer is de vraag naar aardbeien niet heel hoog. "De vraag is rond deze tijd van het jaar altijd wel minder. Het volume daarentegen is groter vanwege de vele zon die we gehad hebben. Vooral naar volgende week toe worden er nog grote aantallen verwacht. Er zijn zelfs nog zomerrassen aanwezig." Dit vertelt Marc Lambeens van groothandel Fruit Vandepoel uit Brussel. "Ieder jaar is anders, maar dit is wel een heel bijzonder seizoen."



La Fleur Magique
Volgens hem is de prijs op dit moment niet heel hoog en hij verwacht dat de aardbeien ook zeker niet duurder worden als het aanbod toeneemt. Fruit Vandepoel vermarkt haar aardbeien onder het merk La Fleur Magique. "Wij presenteren hiermee het bovenste segment. We hebben vaste telers die deze aardbeien aan ons leveren. Ook in deze bedrijven is kwaliteit het meest belangrijk. Het prijsniveau ligt hoger, maar deze producenten leveren perfecte aardbeien. Onze klanten weten ook dat de op dit merk blind kunnen vertrouwen."


De presentatie van één van de klanten van Fruit Vandepoel.

Niet op iedere hoek
Van La Fleur Magique is nooit te veel op de markt. "Het product moet wel exclusief blijven, dus zo'n 80% van het aanbod is op voorhand verkocht. De vraag naar La Fleur Magique-aardbeien neemt wel jaarlijks toe, dus de teler breidt ook uit, maar dit gebeurt stap voor stap. De focus moet blijven op een topproduct en deze aardbeien vind je ook niet op iedere hoek van de straat." Volgens Marc is de maatvoering in vergelijking met vroeger veranderd. "Toen hadden we alleen grove aardbeien, nu komen er van onze eigen teler ook kleinere. Het idee bij onze afnemers was dat alleen de grote lekker zouden zijn, maar wij hebben onze klanten geleerd dat de smaak van die fijnere aardbeien ook heerlijk is."


De presentatie van één van de klanten van Fruit Vandepoel. Ook de foto's hieronder zijn van deze marktkramer.





Voor meer informatie:
Wim Vandepoel
Bvba Fruit Vandepoel
Molenbergstraat 11
3470 Kortenaken - België
Tel.: +32 (0) 11 58 71 47
Fax: +32 (0) 11 58 17 46

Verkoop Mabru
Werkhuizenkaai 22/23 - Hall D
1000 Brussel - België
Tel.: +32 (0) 2 241 17 20
Fax: +32 (0) 2 216 83 71
info@fruitvandepoel.be
www.fruitvandepoel.be