Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"VVD: "Maak ruimte voor de agrologistieke bedrijven in Westland"

VVD-fractievoorzitter Pieter Varekamp deed de oproep voor voldoende ruimte in Westland voor de agrologistiek tijdens een bezoek van de VVD-Statenleden aan Westland vrijdag jl. "De agrologistiek is samen met de glastuinbouw de economische motor van Westland," aldus Varekamp. "De huidige gebieden, voornamelijk Honderdland en ABC Westland, raken vol. Om antwoord te hebben op de vraag uit de markt, is het nodig nu te bewegen: gebieden aanwijzen, bestemmingsplannen wijzigen, zodat er plaats is voor groei," verduidelijkt Varekamp.

Die groei is er, bij bestaande bedrijven en bedrijven, ook internationaal, die zich in Westland willen vestigen. Westland is dé economische en logistieke draaischijf van versproducten. Versgoed dat elders in Nederland geteeld wordt, komt vaak eerst naar Westland waarna het naar de groothandelsmarkten of grootwinkelbedrijven gaat. Ook is er een toenemende stroom van buitenlands versgoed dat via de haven van Rotterdam naar Westland komt.

De Provinciale Statenleden van de VVD konden bij Van Daalen Transport en ABC Westland kennis maken met wat er in de agrologistiek omgaat. Zij waren onder de indruk. "We zijn allemaal terecht trots op het Westland. Het is een deel van Zuid-Holland waar veel geld wordt verdiend en waar veel mensen een baan vinden. Om dat zo te houden, moet het Westland natuurlijk wel goed bereikbaar zijn. Zeker omdat een van de belangrijkste branches in het gebied zich juist bezighoudt met transport," aldus Jan-Paul van Staalduinen van de VVD-Statenfractie.

Varekamp: "De agrologistieke koppositie willen we houden. Doen we nu niets, dan lopen we serieus gevaar onze toppositie te verliezen."

Bron: VVD Westland
Publicatiedatum: