Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Vraag naar superfoods niet te verzadigen

Prijzen avocado's en kokoswater blijven stijgen

Avocado's en kokoswater zijn hippe producten in het Westen dankzij hun superfood status. Groothandelsprijzen van de producten hebben een recordhoogte bereikt omdat de enorme vraag maar blijft toenemen, schrijft de Daily Mail. 

Consumenten houden van avocado's omdat ze geen cholesterol bevatten en gezien worden als een product dat past in een gezond dieet. Kokoswater, waarvan men pas heeft gezien dat Obama het dronk, is populair geworden omdat het je sneller zou hydrateren.
Deze populariteit zorg wel voor hoge prijzen. Avocado prijzen zijn toegenomen van ongeveer €0,76 in januari tot meer dan €1,11. Dit is veroorzaakt door een toenemende vraag in Europa en recentelijk ook in China. Tegelijk is het een enorm slecht jaar geweest voor het gewas in Mexico - één van de grootste producenten naast Chili en Peru - waar enorme hoeveelheden verloren zijn gegaan door slecht weer. 

De vraag naar kokoswater heeft het gewas onder druk gezet in de Filipijnen, 's werelds grootste producent. Jonge kokosnoten worden nu geoogst om water te produceren, maar dit verhoogt vervolgens de productiekosten van kokosolie, dat gemaakt wordt van oudere kokosnoten.
Publicatiedatum: