Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Hoe zit het met onze persoonlijke hygiëne?"

AGF-chauffeur stoort zich aan veiligheidshesjes

De redactie ontving deze week een open brief van René, al 35 jaar beroepschauffeur in de AGF-sector, de laatste jaren voornamelijk nationaal.

"Ik heb in deze periode veel veranderingen meegemaakt, ook in de veiligheid en hygiëne. Nu valt mij de laatste tijd iets op wat mij, maar ook anderen, stoort.
Er zijn bedrijven in onze branche waar je haarnetjes, stofjas, zelfs baardnetjes aan moet trekken. Deze zijn dan nieuw je haalt ze zelf uit de verpakking, dus schoon. Nu maken we ook bedrijven mee waar je een veiligheidshesje aan moet. De meeste chauffeurs hebben dit bij zich, dus van hun zelf. Maar nu zijn er ook bedrijven waar dit niet mag. Alleen met een veiligheidshesje dan wel geel, oranje of andere kleur, van het desbetreffend bedrijf mag je de loods in voor laden en lossen.

Echter is dit het probleem. De gemiddelde beroepschauffeur loopt er verzorgd en netjes bij, maar er zijn natuurlijk ook uitzonderingen. Deze hesjes worden dus door iedereen gedragen. Bij navraag blijkt dat ze één keer in de week worden gewassen. Dus het desbetreffend hesje wordt door diversen personen gedragen en wordt er mee gewerkt. Het wordt telkens terug gehangen, dan kom jij en moet dit hesje aan. Hoe zit het dan met onze persoonlijke hygiëne?"

Zelf heb je schone kleren aan, ben je in bezit van een veiligheidshesje, sommige transporteurs hebben zelfs veiligheidsjassen voor hun chauffeurs. Zoals ik al eerder aangaf, zijn er veel verbeteringen in onze branche toegepast. Alleen deze vind ik niet correct. Het is de bedoeling dat we bij deze bedrijven opvallen tussen hun personeel, dat over het algemeen in neutrale bedrijfskleding loopt. Dit doe je dan toch ook met je eigen veiligheidskleding of dit nu een hesje of jas is, of geel of oranje of een andere kleur. Wellicht dat deze bedrijven eens over hun besluit kunnen nadenken en hierbij naar onze persoonlijke hygiëne kijken.

Publicatiedatum: