Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Prijs Poolse appelen daalt 33% in september

Volgens BGZ BNP Paribas-analist Mariusz Dziwulski hebben de grote aanvoer en het feit dat er minder appelen uit de markt genomen worden grote gevolgen voor de appelprijs in Polen. Daarbij zal de buitenlandse vraag naar verwachting ook zwak blijven.

Uit gegevens van het ministerie van Landbouw blijkt dat de gemiddelde appelprijs in Polen gedurende de eerste twee weken van september €0,22 bedroeg, wat 33% lager is dan gedurende dezelfde periode vorig jaar en op een gelijk niveau is met september 2014, onmiddellijk na het ingaan van de Russische boycot.

"De gevolgen van de boycot zijn nog steeds merkbaar. Cijfers van Eurostat tonen aan dat het totale exportvolume Poolse appelen in seizoen 2015-2016 968.000 ton bedroeg, wat ongeveer vergelijkbaar is met dat van seizoen 2014-2015 (966.000 ton), maar 14% en 23% lager dan dat van de twee seizoenen daarvoor," aldus Dziwulski.

Ook de exportprijzen zijn relatief laag. De waarde van de appelexport van 2015-2016 bedroeg iets meer dan €294 miljoen, wat 1,3% hoger is dan in seizoen 2014-2015, maar 23% en 35% lager dan in de twee tot drie seizoenen daarvoor.

Publicatiedatum: