Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
George David Nyagisere, Kisaju Fresh Limited:

"Kenia wil net zo boomen in groenten als in bloemen"

Tholen - Kenia staat in Europa met name bekend om haar peulen en bonen, maar het land produceert nog veel meer groenten en fruit zoals babymais, bosuien, spinazie, exoten en zoete aardappelen. George David Nyagisere, directeur van Kisaju Fresh Limited vertelt dat ze veel soorten groenten en fruit telen. "Bonen, sugarsnaps, mango's en avocado's worden op grote schaal geproduceerd voor exportdoeleinden. Daarnaast produceren we voor de lokale markt onder andere diverse soorten kolen, uien, pompoenen en spinazie."


George David Nyagisere tijdens Macfrut 2016.

Export naar Europa
Kisaju Fresh Limited Farm bezit een areaal van zo'n 100 hectare (inclusief gecontracteerde farms die voor KFL telen). Al deze bedrijven zijn GlobalGAP gecertificeerd. Het bedrijf heeft agro-experts in dienst die veel ervaring hebben in de groententeelt. "Sinds 2014 richten we ons ook op de export van onze groenten en fruit. We exporteren momenteel naar het Verenigd Koninkrijk maar kijken ook met interesse naar Europese landen en het Verre Oosten. Daarom namen we dit jaar ook deel aan de AGF-beurs Macfrut in Rimini."



Boomen in groenten

Als er in de toekomst een grotere vraag komt, zal KFL daar met gemak op in kunnen spelen. "Mochten we van bepaalde producten te weinig eigen productie hebben, hebben we veel telers in de buurt die kunnen leveren. Uiteraard zullen de producten voldoen aan de juiste kwaliteitseisen. Door klanten worden wij gewaardeerd om onze expertise en we hopen dat onze toekomstige afnemers dit ook opmerken. Als land is Kenia de afgelopen jaren hard gegroeid in de export van bloemen. We willen net zo boomen in groenten als in bloemen."



Voor meer informatie;
Kisaju Fresh Limited
George David Nyagisere
P.O. Box 50532 - 00200 Nairobi
info@kisajufresh.com
www.kisajufresh.com