Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Veel belangstelling voor label MPS-Fruit & Vegetables in Italië

"Groeiende afzet eetbare planten vraagt om een dedicated certificaat"

De markt voor eetbare planten ontwikkelt zich explosief. Voedselveiligheid geldt nu ook voor boompjes met eetbare vruchten en dit moet geborgd worden. Certificeringsorganisatie MPS organiseerde daarom een druk bezochte voorlichtingsbijeenkomst in Italië. De voorlichtingsbijeenkomst draaide om de kansen die MPS-Fruit & Vegetables biedt aan telers. Zes Italiaanse telers bekrachtigden hun start met MPS-Fruit & Vegetables tijdens de bijeenkomst met een handtekening.



De afzet van planten met eetbare producten, zoals citrus, paprika, tomaat en ook kruiden ontwikkelt zich stormachtig. "Consumenten, maar ook afzetorganisaties zoals supermarkten en bouwmarkten willen steeds vaker harde garanties over de voedselveiligheid van deze nog jonge productgroep," aldus Gerrit Jan Vreugdenhil, Manager Fruit & Vegatables van MPS. "De kwekers die nu starten met MPS-Fruit & Vegetables zijn een half jaar geleden begonnen met MPS-ABC wat benodigd is voor een start. MPS-Fruit & Vegetables biedt afnemers de zekerheid dat de eetbare planten voldoen aan de strengste eisen op het gebied van voedselveiligheid." De bijeenkomst in het Radice Pura Congress Centre in Giarre (Sicilië) had als doel om telers te wijzen op het groeiend belang dat aan voedselveiligheid wordt toegekend en de kansen die het gebruik van het label MPS-Fruit & Vegetables hen biedt.

Veel belangstelling
De veelal uit Sicilië en Albenga afkomstige telers toonden zich zeer positief over de mogelijkheden van MPS-Fruit & Vegetables. Tijdens de bijeenkomst zetten zes citrustelers hun handtekening onder een overeenkomst. Hiermee maakten de zes telers, goed voor een gezamenlijk areaal van 49 hectare, kenbaar dat zij met hun producten voortaan aan de strenge eisen van het Fruit & Vegetables label willen voldoen.

Voor meer informatie:
MPS
Jupiter 450 (Horti Business Center)
2675 LX Honselersdijk
T +31 (0)174 - 615 715
F +31 (0)174 - 632 059
info@my-mps.com
www.my-mps.com
Publicatiedatum: