Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Keniaanse exporteur passievruchten richt zich op Benelux

Het Keniaanse Roypack exporteert 30% van zijn passievruchten naar het Verenigd Koninkrijk, terwijl de andere 70% naar andere exporteurs gaat. De exporteur richt zich nu op Nederland en België als nieuwe markt voor de passievrucht. 

Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en de Verenigde Arabische Emiraten zijn de landen waar de meeste Keniaanse passievruchten naar worden geëxporteerd.



"Op dit moment exporteren we enkel de Endulis variëteit, waar veel vraag naar is, naar het Verenigd Koninkrijk. We kijken echter naar nieuwe markten en grotere volumes. Mijn verwachtingen van de toekomst is dat we 4 tot 5 ton exporteren in plaats van de huidige 500 kg. Ook verwacht ik het gehele jaar markt te hebben voor mijn producten," zegt Wilberforce Ngigi van Roypack Enterprises.

Roypack exporteert 2 ton per maand en 16 ton per jaar. De meeste klanten bestellen kleine hoeveelheden en bestellen enkel op bepaalde tijden in het jaar.

Volgens Ngugi waren de productiekosten dit jaar iets hoger dan vorig jaar, terwijl de prijzen voor de passievrucht constant blijven in Europa.

Roypack teelt passievruchten op 5 hectare land waarop tenminste 4 ton per week geoogst wordt. Er zijn plannen voor uitbreiding, zeker wanneer er naar Nederland en België geëxporteerd gaat worden.

Ngugi: "Onze grootste concurrent in de Europese markt is Colombia. Colombia heeft een betere ligging in verhouding tot de markt en kan daarom lagere prijzen bieden aan consumenten."

Kwaliteitseisen
Volgens Ngugi is het geen probleem geweest om aan de Europese kwaliteitsstandaarden te voldoen. Dit ondanks de regenseizoenen en koude maanden, vanaf eind juni tot begin augustus, waar de passievrucht erg gevoelig voor is. 




"De maatregelen, die we hebben genomen om aan de eisen te voldoen, zorgen ervoor dat onze kwekerijen goede landbouwtechnieken toepassen. Ook hebben we ervaren en vakkundige werknemers die ervoor zorgen dat we alleen het fruit van de beste kwaliteit verschepen, dat aan de verwachtingen van de klant en consument voldoet," voegt Ngugi toe. 

De overheid van Kenia heeft via HCD en KEPHIS ook met telers samengewerkt om hen middels seminars en workshops te helpen goede landbouwtechnieken te implementeren. Dit heeft telers geholpen om de beste kwaliteit te behalen, die geschikt is voor de internationale markt.

 
Voor meer informatie:
Wilberforce Ngugi
Roypack Enterprises
Tel: +254 020 5248399
Email: info@roypack-kenya.net
Website: www.roypack-kenya.net

 
Publicatiedatum: