Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spaanse exporteur biedt nog enkel ready-to-eat mango's

"Dit is het ideale moment om onze mango's te oogsten," zegt Sigfrido Molina, manager van Sigfrido Fruit. Er zijn grote producenten die al vroeg dit jaar zijn gestart, maar Sigfrido is één van de laatsten die zijn Spaanse mango campagne start.




"Twee jaar geleden zijn we gestopt met het produceren van grote hoeveelheden mango's. Alles wat we nu oogsten, is klaar om gegeten te worden. Om deze reden oogsten we de mango's in etappes zodat de rijpheid altijd optimaal is. Consumenten zijn erg blij met de resultaten," legt Sigfrido uit. 
 
Volgens hem is de mangocampagne goed begonnen met een grote vraag en goede prijzen. "Het mangoseizoen is begonnen met een erg grote vraag. We werken nu met een capaciteit van 120%. We moeten overuren maken om te kunnen voldoen aan de grote vraag vanuit Europa en overzees vanuit landen zoals Canada. We zijn verrast door de grote hoeveelheid bestellingen vanuit Zwitserland."




Het bedrijf, dat is Malaga is gevestigd, levert 365 dagen per jaar mango's en avocado's. Dit is dankzij import vanuit bronlanden zoals Peru, Chili, Ecuador, Mexico, Colombia en Zuid-Afrika. 
 
Zo lang er genoeg mango's beschikbaar zijn in Spanje, importeren ze niet vanuit andere landen. Op dit moment varieert de prijs van Spaanse mango's van €7,20 tot €8,00 per doos, wat vergelijkbaar is met de prijzen in het gehele jaar bij Brazilian Tommy. 
Sigfrido: "Onze prijzen zijn vergelijkbaar met de prijzen op het zuidelijke halfrond, dus het heeft geen zin om te importeren als we hier nog mango's beschikbaar hebben."
 




Sigfrido heeft een nieuwe merknaam bedacht voor zijn merk Sigfrido. Het wordt nu Sigfrido Ready to Eat. Het werkt tegelijkertijd met het merk Retamosa voor beide vruchten en met Chispita voor avocado's. Er worden binnenkort nieuwe faciliteiten geopend waardoor ze nieuwe productielijnen kunnen starten voor biologische mango's en avocado's. 
 
Je kunt Sigfrido Fruit bezoeken op de Fruit Attraction fair die gehouden wordt in Madrid. Het bedrijf zal haar tropische producten en aromatische kruiden tentoonstellen bij kraam 6E03A. 
 
 

Voor meer informatie:
Sigfrido Molina
Sigfrido, S.L.U.
T: +34 951 919 944
sigfrido@sigfridofruit.com
www.sigfridofruit.com

Publicatiedatum: