Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sarah McCormack:

T&G opent verkoopkantoren in Bangkok, Sjanghai en Tokio

Waar T&G Global voorheen een traditionele in Nieuw-Zeeland gevestigde groothandelaar was, bedient het bedrijf heden ten dage de hele wereld vanuit kantoren in Zuid-Afrika, Noord- en Zuid-Amerika, Azië, Australië, Europa, Fiji en Nieuw-Zeeland.

Volgend jaar viert het bedrijf zijn honderdtwintigjarig bestaan. T&G is bekend vanwege zijn Jazz en Envy appelen, de groeiende aspergeproductie in Zuid-Amerika en de productie van citrus, zacht- en steenfruit in andere teeltgebieden.



"Asperges en druiven zijn slechts twee van onze grote, internationale categorieën," vertelt Sarah McCormack, van T&G. "Voordat een product uit kan groeien tot een wereldwijde categorie, moeten we buiten Nieuw-Zeeland verticaal geïntegreerd zijn in dat product. Asperges werden vorig jaar een wereldwijde categorie, nadat we een joint venture aangingen met de grootste aspergeproducent in Australië. Het is nu één van onze belangrijkste producten, mede omdat we ook druiven uit Australië, Nieuw-Zeeland, Peru en Mexico exporteren."

Om in te spelen op de groeiende vraag naar druiven, heeft T&G zijn druivenareaal uitgebreid in Piura, in het noorden van Peru. "We hebben hier 200 hectare druivenplantages aangelegd waar voornamelijk pitloze rassen aangeplant zijn. De eerste oogst in november betekent een belangrijke stap voor ons. Deze opbrengst zal namelijk een aanvulling zijn op onze bestaande productie uit Zuid-Afrika, Australië, Chili en Noord-Amerika wat ons een nog groter marktbereik geeft."



Sterkere aanwezigheid in Azië
Het ontwikkelen van een sterke aanwezigheid op de markt vormt de belangrijkste pijler van T&G's klantgerichte strategie. "Azië is een belangrijke markt voor ons," legt Sarah uit. "Onlangs hebben we in Bangkok, Sjanghai en Tokio kantoren geopend om onze klanten op deze markten beter van dienst te kunnen zijn en hen te helpen bij het uitbreiden van hun activiteiten. We hebben ook mensen in Singapore en Vietnam. Thailand is onze grootste markt in deze regio, gevolgd door China, Hong Kong, Vietnam en Japan. Ook Singapore, Indonesië, Maleisië en Myanmar zijn belangrijke afzetmarkten."

Merkproducten en concurrentie
De laatste jaren groeit in Azië de vraag naar merkproducten. T&G is er in geslaagd deze markten te bedienen met een stabiele, jaarronde aanvoer van eersteklas merkproducten. In Azië vermarkt het bedrijf Jazz en Envy appelen evenals Sun World druiven en Zespri kiwi's, waarvoor in februari van dit jaar een handelsovereenkomst ondertekend werd voor de regio Zuid-Oost Azië. 


Ignacio Smith, Sarah McCormack en Darren Dury tijdens Asia Fruit Logistica.

Dankzij het succes van deze samenwerkingsovereenkomsten is T&G momenteel ook met andere bedrijven in onderhandeling. Sarah vertelt dat T&G in een goede positie verkeert voor verdere groei. "Onze sterkere aanwezigheid op de markten zorgt dat we meer inzicht krijgen in de vraag en behoeften van onze klanten aldaar en geeft ons bovendien een beeld van het consumentengedrag. We hadden altijd al prettige contacten met onze klanten maar door ter plaatse aanwezig te zijn, kunnen we zelf ervaren hoe onze producten en marketingactiviteiten ontvangen worden. Dit is enorm waardevol en stelt ons in staat om flexibel met onze promotieactiviteiten om te gaan en deze waar nodig aan te passen."

Sarah vertelt dat T&G voor 2017 een aantal spannende initiatieven op de planning heeft staan en dat het bedrijf uitkijkt naar weer een succesvol jaar, niet alleen voor het bedrijf zelf, maar ook voor zijn producenten, leveranciers en klanten.

Voor meer informatie:
Jo Jalfon
T&G Global Limited
Tel: + 64 27 201 2645
Email: joanne.jalfon@tandg.global
www.tandg.global
Publicatiedatum: