Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spaanse kaki-export leidt tot opening kantoor Hong Kong

"We exporteren al vier seizoenen Spaanse kaki's naar het buitenland en ook het seizoen 2016 is al gestart. De vooruitzichten zijn goed, met een sterke jaarlijkse groei," vertelt Asier Uriarte, manager van Uria Export.

Door de kaki-export heeft het bedrijf toegang gekregen tot markten die daarvoor nog onbekend waren. De onlangs geopende handelsroute naar China is voor Uria Export aanleiding geweest om het eerste Spaanse bedrijf te worden met een handelskantoor in Hong Kong.

"Dit alles is het resultaat van marktonderzoek. In 2014 onderzochten we de afzetmogelijkheden voor Spaanse kaki's buiten Europa. We stelden vast dat de vraag naar kaki op Aziatische markten zoals Maleisië, Hong Kong en Singapore jaar na jaar stijgt. Op basis van deze gegevens zijn we op zoek gegaan naar potentiële klanten op deze markten en niet zonder succes," vertelt Uriarte.
 

Asier Uriarte (Uria Export), Fernando Martínez (Fermac Cargo España), José Miguel Guerrero (Orchard Fruit) y Mike Soulsby (T&G) bij de feestelijke opening van het nieuwe kantoor in Hong Kong.

Spaanse kaki's zijn een premium product in Azië
De Spaanse kaki's zullen op de markt komen op het moment dat ook het Chinese kakiseizoen aan de gang is. Toch maakt Uriarte zich hier geen zorgen over. "We bieden immers een ander product aan met grotere maten, een stevige textuur, zoete smaak en uitstekende houdbaarheid. Al deze eigenschappen zijn belangrijk voor de Aziatische consument. Het feit dat ons fruit volgens de Europese kwaliteitsstandaarden wordt geteeld geeft ons een voorkeurspositie op de markt omdat we de veiligheid van ons product kunnen garanderen, wat erg belangrijk is voor de Aziatische consument.

"We hebben de laatste jaren flink geïnvesteerd in onze O&O-afdeling waarbij we ons met name gericht hebben op houdbaarheid en logistiek zodat we de hoogste kwaliteit af kunnen leveren. Na een transittijd van 30 dagen is de kwaliteit van ons product nog hetzelfde," vertelt Uriarte.



De Chinese markt is open voor citrus en sinds kort ook voor steenfruit. "We exporteren gecertificeerd citrus naar China waarvoor een toenemende belangstelling bestaat. Op de Chinese markt wordt ons fruit als kwaliteitsproduct beschouwd."

"Via ons kantoor in Hong Kong willen we een plaats veroveren als belangrijke importeur" 
"We denken dat het nieuwe kantoor een ommekeer voor Uria Export in China betekent. We hebben er dan ook behoorlijk in geïnvesteerd. Het kantoor wordt bemand wordt door Spaans personeel dat wij zelf hebben opgeleid," aldus Uriarte.

"We willen gezien worden als belangrijke exporteur als het aankomt op kwaliteit. Door er zelf een kantoor te hebben, kunnen we vertrouwd raken met het koopgedrag en de voorkeuren van de Aziatische klant zodat we beter en sneller op de vraag in kunnen spelen."

De zakelijke omgang met Aziatische importeurs is zeker niet moeilijker zolang men zich meer bewust is van de Aziatische cultuur. "Omgaan met een westerling is makkelijker voor ons omdat we dezelfde culturele achtergrond delen."




Uria Export nam begin september zijn nieuwe kantoor feestelijk in gebruik in aanwezigheid van klanten uit Zuid-Oost Azië, internationale leveranciers en transporteurs.

Van retailverkoop tot grootschalige export
Uria Export heeft al twintig jaar ervaring op de AGF-markt. Het familiebedrijf levert van oudsher aan de retail door de franchise-onderneming DELIKA. In 2009 werd een exportdivisie opgezet. In eerste instantie exporteerde het bedrijf naar Noord-Spanje, Frankrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Later zette de exporteur een belangrijke stap voorwaarts met de export van citrus, uien, pompoenen en steenfruit naar Canada.



Uria Export levert jaarrond citrus, kaki's, zacht- en steenfruit uit Spaanse teelt of uit andere herkomstgebieden.

"We zijn ervan overtuigd dat we door een jaarronde aanvoer onze handelsbetrekkingen met onze klanten in Hong Kong, Singapore, Maleisië, China, Canada en Europa versterken. Er lopen momenteel onderhandelingen over de export van Spaanse producten naar Thailand, de Filipijnen, Zuid-Korea, Vietnam, Taiwan en Indonesië. Vanuit ons kantoor in Hong Kong kunnen we de vooruitgang op deze markten van dichtbij volgen en blijven werken aan het opbouwen van zakelijke contacten voor wanneer wij toegang tot deze markten krijgen."


Voor meer informatie:
Enara Escobosa
Uria Export
M: +34 637054347
T: +34 945 220 808
info@uriaexport.com
www.uriaexport.com


 
Publicatiedatum: