Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Britse slateler verhuist deels naar Polen vanwege Brexit

G's Fresh uit het Engelse Ely levert jaarlijks een miljard kroppen sla aan de Britse retailsector. Om de gevolgen van Brexit het hoofd te bieden, heeft de slaproducent besloten een deel van zijn productie naar Spanje en Polen te verplaatsen. 

Onlangs verdedigde eigenaar John Shropshire zijn besluit in het BBC-programma Inside Out East. Hij legt uit dat als hij geen arbeidskrachten binnen kan halen, de enige oplossing is om het werk te verplaatsen naar landen waar wel arbeidskrachten te vinden zijn. Hij waarschuwt dat het wegvallen van de interne Europese markt de grootste bedreiging vormt van Brexit. "Hoewel de concurrentie groot is, wat soms lagere prijzen tot gevolg heeft, zijn we door de gemeenschappelijke markt van veel papierwerk en bureaucratie af," vindt Shropshire.

"Voor de Britse consument is de prijs het belangrijkst. We zullen op dat vlak nooit aan hun verwachtingen kunnen voldoen met in Engeland geteeld product. Dat wordt onmogelijk gemaakt vanwege de onduidelijkheid over het vrije verkeer van personen na Brexit, wat een behoorlijk struikelblok is. Als we geen arbeiders hebben om te oogsten, dan houdt het op. Vandaar dat wij nu zelf onze productie verplaatsen, zodat wij de Britse markt een voordelig, vers kwaliteitsproduct kunnen leveren, maar wel vanuit Polen."

"De grond in Polen is vruchtbaar en ook de weersomstandigheden zijn beter. We hoeven alleen onze machines over te brengen. Bovenal hebben we hier de mensen en het is nog maar de vraag of dat in het Verenigd Koninkrijk over 2 à 3 jaar ook nog zo is."
Publicatiedatum: