Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Duitse supermarkt Kaiser's Tengelmann verkeert in noodweer

De Duitse supermarktketen Kaiser's Tengelmann staat op omvallen. Gesprekken tussen het bedrijf en zijn belangrijkste concurrenten over een mogelijke redding van ruim vierhonderd filialen en 15.000 banen liepen donderdagavond op niets uit, meldt de Duitse krant Handelsblatt vrijdag.

Tengelmann zit al langere tijd in zwaar weer. Het bedrijf besloot twee jaar geleden zijn filialen te verkopen aan concurrent Edeka. Die overeenkomst werd echter tegengehouden door de mededingingsautoriteiten, die vonden dat de concurrentie op de markt te sterk werd bepekt. De Duitse overheid draaide dat besluit echter terug, waarna concurrent ReWe naar de rechter stapte. Die stelde dat supermarktbedrijf weer in het gelijk.

De top van Tengelmann, Edeka en ReWe probeerden die patstelling donderdagavond samen met vertegenwoordigers van de vakbonden te doorbreken. Dat gesprek verliep volgens de betrokkenen constructief, maar concrete vooruitgang of een datum voor verder overleg werden niet gemeld.

Banen
ReWe zet in op een verdeling van de filialen van Tengelmann onder verschillende Duitse supermarktbedrijven. Daarbij is het concern bereid de banen van alle werknemers die het overneemt te garanderen, zoals de Duitse regering heeft geƫist. Het bedrijf wees er nogmaals op dat de fusie van Edeka en Tengelmann een grote bedreiging zou zijn voor zijn eigen werknemers.

De ondernemingsraad van Tengelmann blijft echter inzetten op de voortzetting van het bedrijf in zijn huidige vorm, terwijl de topman van Tengelmann juist heeft gedreigd de stekker uit het bedrijf te trekken als er niet snel een oplossing komt.

Bron: Nu.nl
Publicatiedatum: