Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Axfood gaat thuis bezorgen | Morrisons komt met 10% studentenkorting

Frankrijk: Sterke omzetgroei bio bij retail

Frankrijk: Sterke omzetgroei voor biologische producten in retail
De omzet van biologische voedingsmiddelen in de Franse retailsector zal in 2016 toenemen met in totaal 20%. Dat is de snelste toename van dit marktsegment in zeven jaar. Zowel retailers als telers breiden momenteel uit op het gebied van biologische producten. Er zijn in het eerste halfjaar zo'n 200 nieuwe winkels geopend, die zich hebben gespecialiseerd in biologische producten. Hierdoor is de omzet van dit gespecialiseerde segment toegenomen met 25%. Ook melden reguliere supermarkten een sterke toename in de omzet van hun biologische producten. De omzet van het merk Agence Bio steeg bijvoorbeeld met 18%. (Reuters)

Moederbedrijf 7-Eleven heeft grote plannen voor VS
Het moederbedrijf van 7-Eleven is van plan zijn winkelnetwerk in de VS uit te breiden van 8.500 vestigingen naar 20.000, aldus directeur Kazuki Furuya. Seven-Eleven Japan Co. wil ook zijn aanwezigheid in de thuismarkt Japan vergroten door het aantal winkels daar toe te laten nemen van 19.000 tot meer dan 20.000. (snews.com)

VK: Morrisons introduceert studentenkorting van 10%

Morrisons geeft studenten 10% korting op voedingsmiddelen. Het is voor het eerst dat een van de grote vier Britse ketens met een studentenkorting komt. De korting wordt in alle 492 Britse vestigingen doorgevoerd en maakt gebruik van een app voor studentenkortingen met de naam UNiDAYS. (theguardian.com)

VS: Albertsons breidt e-commerce uit
Albertsons wil een bezorgingsdienst en click & collect-service toevoegen aan zijn ketens Jewel-Osco, Shaw's, United Supermarkets, Acme Market en Star Market. Het bedrijf wil daarbij gebruik maken van het platform van MyWebGrocer. Op dit moment is het grootste deel van de online omzet afkomstig van de dochteronderneming Safeway. (supermarketnews.com)

Zweden: Axfood introduceert thuisbezorging
De Zweedse keten Axfood lanceert online thuisbezorging en een click & collect-service bij zijn Hemköp-supermarktformat. De nieuwe online diensten zijn in eerste instantie alleen voor handen in vestigingen in de steden Stäket, Torsplan en Djurgårdsstaden, maar zullen op den duur in geheel Zweden worden aangeboden. (igd.com)

Tesco Direct biedt gratis click & collect aan
Tesco biedt bij zijn Tesco Direct-format een gratis click & collect-service aan. Op 2.500 vestigingen in het Verenigd Koninkrijk kan nu gratis een bestelling worden geplaatst, die de volgende dag kan worden afgehaald. (igd.com)

VS: Target wil $5 mld aan aandelen terugkopen
De raad van bestuur van Target heeft opdracht gegeven om voor $5 miljard (€4,5 miljard) aan aandelen terug te kopen. Volgens onderdirecteur Cathy Smith laat dit zien hoe Target geld terug wil geven aan zijn aandeelhouders en wil blijven investeren. In 2017 moet de terugkoop van de aandelen zijn afgerond. (chainstoreage.com)

VK: Dodelijke spinnen aangetroffen in Asda-bananen

In een partij bananen voor Asda bevonden zich enkele tientallen extreem giftige spinnen. De Braziliaanse bananenspin geldt als een van de dodelijkste spinnen ter wereld. De spinnen werden aangetroffen toen een gezin zijn boodschappen aan het uitpakken was, die net bij Asda waren ingekocht. Asda heeft zijn excuses aangeboden en heeft beloofd de zaak te onderzoeken. (newsletter.co.uk)

VK: Duizenden M&S-werknemers mogelijk op straat
Duizenden stafleden van Marks & Spencer kunnen hun banen verliezen als ze niet instemmen met de veranderingen voor hun salaris en pensioen. Siobhain McDonagh, parlementslid van de Labour-partij, zei dat een gelekt document van M&S liet zien dat de keten bereid was om werknemers te ontslaan die het niet met de nieuwe voorwaarden waren. (theguardian.com)

Roemenië: moeilijke situatie voor Auchan 
De Franse keten Auchan heeft meer dan 10.500 stafleden in dienst bij zijn vestigingen in Roemenië. Volgens woordvoerders van het bedrijf is de arbeidsmarkt van Roemenië op dit moment echter erg moeilijk. Dit geldt met name voor de regio's Cluj, Timis en Sibiu, waar Auchan de grootste moeite heeft om nieuw personeel te vinden. (romania-insider.com)

Publicatiedatum: