Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: cranberryseizoen gestart in Wisconsin

JR Nemitz Cranberry bevindt zich in het dorp Warrens. Eigenaar Adam Nemitz vertelt dat zijn opa als manager is begonnen in 1956 en het bedrijf in 1973 gekocht heeft. De plantage is ongeveer 336.000m2 en er worden 6 verschillende variĆ«teiten geteeld. 

Volgens Nemitz is het hard werken. In het voorjaar moet er uitgekeken worden voor vorst, weghalen van kevers en onkruid en de machines moeten constant onderhouden worden in aanloop naar de oogst in het najaar. 

Cranberry's groeien aan lage klimplanten en om te oogsten worden de plantages overlopen met ongeveer 30 tot 46 cm water. De bessen worden bijeengedreven, komen op een lopende band terecht en worden daarna gewassen. 

Volgens de Wisconsin Cranberry Growers Association is Winsconsin de voornaamste teler van cranberry's met meer dan 60% van de totale oogst. De omgeving in centraal en noordelijk Wisconsin is dan ook perfect voor de groei van de bessen. 
Nemitz: "De pH is over het algemeen 5,5 lager dan in andere gebieden. Ook zijn er veel laagvlaktes met veel water. Er is veel water nodig om de plantage op verschillende momenten te laten overlopen, dus dit is een groot voordeel."

Wanneer het bedrijf de cranberry's geoogst heeft, worden ze in een vrachtwagen naar het Copper Road Receiving Station vlakbij Wyeville gebracht. Daar worden ze voor de laatste keer schoongemaakt, ingepakt en getest. Vanaf deze locatie wordt een deel van het gewas afgezet aan het Warrens gebied en nog een deel aan de Wisconsin Rapids.

Bron: waow.com
Publicatiedatum: