Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Polen ziet af van speciale belasting voor buitenlandse retailers

Eerste Britse over-de-datum supermarkt geopend

Nieuwe Britse Lidl-baas licht plannen toe
De nieuwe directeur van de Britse tak van Lidl, Christian Härtnagel, heeft een aantal prioriteiten van de keten bekend gemaakt. Onlangs nam Härtnagel de functie van directeur over van Ronny Gottschlich. Härtnagel wil investeren in uitbreidingen aan de hand van zijn "store of the future"-concept. Ook wil de directeur het logistieke netwerk verbeteren om de beschikbaarheid van producten te verbeteren. Er zijn plannen om vanaf april te beginnen met de aanbouw van vier nieuwe regionale distributiecentra. (igd.com)

Eerste Britse food waste supermarkt geopend
Vlakbij Leeds is de eerste Britse food waste supermarkt geopend. Organisatoren van het Real Junk Food Project hebben de vestiging geopend op een industrieterrein in Pudsey. In de supermarkt wordt ook AGF aangeboden. Alle producten zijn afkomstig van supermarkten die de goederen niet meer commercieel geschikt vonden. De prijzen van de producten staan niet vast, maar kunnen door de consumenten zelf bepaald worden aan de hand van wat ze het waard vinden. (independent.co.uk)

Polen ziet af van retailbelasting voor buitenlandse ketens
De Poolse overheid ziet af van zijn nieuwe belastingheffing op de supermarktsector. De nieuwe wet werd op 1 september ingevoerd, maar is op advies van de Poolse minister van financiën, Pawel Szalamacha, weer afgeschaft. Volgens de wet zouden Poolse retailketens met een omzet tussen de PLN 17 miljoen (€3,85 miljoen) en PLN 170 miljoen (€38,6 miljoen) over dit bedrag een belastingheffing van 0,8% moeten betalen. Bij ketens die een omzet draaien van meer den PLN 170 miljoen werd deze heffing verhoogd tot 1,4%. Ketens met een omzet lager dan PLN 17 miljoen werden van deze belasting vrijgesteld. Het besluit om deze belasting af te schaffen komt in reactie op een aangekondigd onderzoek van de EU na kritiek dat de belastingheffing voor oneerlijke concurrentie naar buitenlandse retailers in Polen zou zorgen. (igd.com)

Whole Foods stimuleert fruitconsumptie onder kinderen 
De Whole Kids Foundation van Whole Foods Market's Whole Kids Foundation wil $4 miljoen (€3,6 miljoen) aan financiering verkrijgen voor programma's die scholieren in de VS, Canada en het Verenigd Koninkrijk meer toegang geven tot vers AGF. (earth911.com)

Co-op gaat verhouding met AGF-telers verbeteren
Co-op heeft zich aangesloten bij de National Farmers Union. Het lidmaatschap heeft als voorwaarde dat retailketens zich houden aan een gedragscode voor eerlijke behandeling van leveranciers, actief werken aan promotie van AGF en een grotere prioriteit leggen op Britse versproducten in de schappen. (fginsight.com)

Botswana: Choppies investeert fors in uitbreidingen
Choppies, de marktleider van de supermarktsector van Botswana, heeft in 2016 tot eind juni zijn netwerk verder uitgebreid in het Afrikaanse continent. Door de uitbreidingen is de winst met meer dan 50% verlaagd. De omzet van de keten steeg echter met 24%, terwijl de bedrijfswinst toenam met 12%. (bdlive.co.za)

Whole Foods schikt met EPA

Whole Foods Market gaat maatregelen doorvoeren met betrekking tot milieuvriendelijkheid en het verwerken van chemisch afval. De keten kreeg eerder een boete van $3,5 miljoen (€3,1 miljoen) van de Amerikaanse Environmental Protection Agency wegens dat de keten niet zorgvuldig genoeeg was in het noteren en verwerken van chemische producten als handlotion en vitamines, die naar de keten werden teruggestuurd. (statesman.com)

Tesco Thailand breidt online uit 
Tesco Lotus en Lazada willen online consumenten buit Bangkok aantrekken. Express- en Talad-vestigingen van de keten die zich buiten de hoofdstad bevinden gaan nu ook online een assortiment aanbieden. (igd.com)


Welke Britse supermarkt presteert het beste online?

Klik hier om het artikel te lezen.

Cencosud: Belangrijk nieuws van analisten

Klik hier om het artikel te lezen.





Publicatiedatum: