Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

McCann koopt aandelen Fyffes

Vorige week plaatste Fyffes een nieuwe aandelenemissie van 31,45 miljoen aandelen ter waarde van 47 miljoen euro. De familie McCann heeft via de onderneming Balkan Investment voor 2,6 miljoen euro aan aandelen gekocht. Daarmee wil de familie haar aandeel in het bedrijf gelijk houden.

De aandelenemissie van vorige week is gelijk aan 10 procent van de aandelen. Het bedrijf heeft een waarde van 492 miljoen euro. Met de uitgifte wilde Fyffes de financiƫle positie versterken om ook in de toekomst overnames te kunnen doen, nadat het bedrijf dit jaar al 140 miljoen euro investeerde in de overnames van twee Canadese champignontelers.

Balkan Investments kocht 1,7 miljoen van de aandelen die uitgegeven worden. Dat blijkt uit een document dat de beurs vrijgaf. Als het bedrijf geen aandelen had gekocht, was het totaal aandeel in Fyffes gedaald van 12,1 procent naar 10,9 procent.

bron: The Irish Times
Publicatiedatum: