Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Startte directie Moorhouse & Mohan nieuw bedrijf?

Moorhouse & Mohan voldeed betaling aan Bart's Potato Company niet

Gisteren meldden we dat de Britse onderneming Moorhouse & Mohan onder curatele staat. Het bedrijf wacht een faillissement. Een bron uit de handel die anoniem wil blijven, vertelt dat Moorhouse & Mohan bij meerdere bedrijven aanzienlijke betalingen open hebben staan. Deze bron weet ook te melden dat de directie van het bedrijf vorige maand een nieuwe onderneming is gestart onder een andere naam.

Daarnaast is er iets meer duidelijkheid gekomen over de rechtszaken die volgens het persbericht lopen. Het Belgische Bart's Potato Company is één van de partijen waarmee de Britten in een juridisch gevecht verwikkeld zijn. Volgens de Belgische onderneming is er echter geen sprake van een lopende rechtszaak. De uitspraak is allang geweest.

Naast het conflict zijn de bedrijven het niet eens over de jurisprudentie van verschillende arbitragecommissies en rechtbanken. Moorhouse & Mohan is door een arbitragecommissie voor de aardappelhandel in Edinburgh op 5 augustus 2014 en in beroep in Parijs (op 9 maart 2016) veroordeeld tot een betaling van 530.000 euro en 20.200 Britse pond, te voldoen aan Bart's Potato Company. Het vonnis van de arbitragecommissie is door de Tribunal de Grande Instance in Parijs in begin mei 2016 bevestigd. Bart's Potato Company laat weten dat de aanzienlijke bedragen, die Moorhouse & Mohan hen verschuldigd is, tot op heden niet zijn betaald.
Publicatiedatum: