Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw aardappelras geschikt bij diabetes en koolhydraatarm dieet

In Ontario wordt een aardappelras geteeld dat een lagere glycemische waarde heeft, wat inhoudt dat het geen snelle stijging van de bloedsuikerspiegel veroorzaakt, wat gebruikelijk is bij de inname van koolhydraatrijke producten. 

De aardappel, die de naam Carisma draagt, zal vanaf oktober in beperkte volumes bij een aantal winkels in Ontario te koop zijn. "Het prettig om een aardappel met een lage glycemische index aan te kunnen bieden, omdat mensen tegenwoordig erg letten op de koolhydraten die zij binnenkrijgen waardoor aardappelen in een kwaad daglicht zijn komen te staan. Deze aardappel levert een win-win situatie op omdat iedereen ervan kan genieten," vertelt Lewis, van EarthFresh Farms, producent van de aardappel. 

Een product wordt als laag-glycemisch beschouwd als het 55 of lager scoort op een schaal van 100 vergeleken met een standaard, zoals glucose of witbrood. Tijdens testen werd het effect op de bloedsuikerspiegel binnen twee uur na consumptie gemeten. Het ras Carisma, dat niet genetisch gemodificeerd is, werd ontwikkeld in het Nederlandse Joure, waar het ras al 5 jaar geteeld wordt, evenals in Australië.
Afhankelijk van het beschikbare pootgoed zal de Carisma volgend jaar ook in Alberta, Manitoba, Quebec en Prince Edward Island geteeld worden, laat EarthFresh Farms weten.

Een gemiddelde Carisma aardappel van 150 gram, bevat 70 calorieën, drie gram eiwit, drie gram vezels en 15 gram koolhydraten. De groente is bovendien een goede bron van vitamine C en kalium. Een gewone aardappel bevat al gauw 100 calorieën.
De verkoop van Carisma aardappelen wordt uitgerold over een aantal filialen van Lingo, Sobeys, Metro en Whole Foods. De Carisma-verpakking is voorzien van het logo van het Canadese Diabetesfonds, wat aanduidt dat het product voldoet aan de voedingsrichtlijnen van het Fonds, dat gesteund wordt door EarthFresh Farms.
Publicatiedatum: