Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe koelopslag haven Algeciras gaat live

AGRO Merchants Group heeft de vroegtijdige inwerkingstelling van hun nieuwe bewaringsfaciliteit in Algeciras, Spanje aangekondigd. Spaanse marktleiders in de import van zeevruchten en export van vers fruit hebben als eersten kunnen genieten van de behandeling, opslag en Border Inspection Services bij de nieuw geopende uitbreiding van de bewaringsfaciliteit in de haven van Algeciras. De nieuwe bewaringsfaciliteit is een maand eerder geopend dan gepland.

De uitbreiding zorgt voor grote capaciteit en toename in het bereik van de service in vergelijking met het bestaande Gestion Frío Algeciras (GFA), wat in 2013 onderdeel is geworden van AGRO Merchants Group. De gebruikers van de faciliteit hebben baat bij de strategische locatie door mogelijkheid tot maximale benutting van de laadruimte in containers, toenemende vrachtroutes voor verbinding met wereldmarkten en connectie met het wereldwijde netwerk van AGRO Merchants.



De faciliteit beschikt over de laatste technologieën wat betreft energie-efficiëntie koeling, IT systemen die de stroom aan versproducten in de gaten houden en communicatie met stakeholders zoals exporteurs, importeurs, transportpartners, douane enzovoort. Javier Rueda, MD van GFA, is erg toegewijd om nieuwe manieren te verzinnen om de handel in versproducten via de haven van Algericas sneller, verser en meer kostenefficiënt te laten plaatsvinden. Dit doet hij door nauwe samenwerking met klanten, Border Inspection Point (PIF), de haven van Algeciras en sanitaire autoriteiten in de regio. 

De 13.300 extra pallet posities zorgen ervoor dat de capaciteit van GFA toeneemt tot 15.600. Hiermee kunnen bestaande klanten ondersteund worden, en kan het bedrijf verder diversifiëren in temperatuur gecontroleerde voedselproducten en service. De uitbreiding omvat ook vrieskamers met beweegbare rekken, gekoelde kamers en kamers met twee temperaturen. 

GFA specialiseert zich in import/export programma's van verse - en diepvriesproducten zoals vlees, gevogelte, zeevruchten, groenten en fruit. Het biedt innovatieve oplossingen waarbij service hoort zoals: haventransport, douaneservice, transport, kwaliteitscontrole, opslag, sorteren en ander waarde toevoegende services. De haven in Algeciras is optimaal gepositioneerd om te kunnen profiteren van groei in import- en exportvolumes. Dit is omdat het de eerste Mediterrane haven is waar veel schepen vanuit Zuid-Amerika, Azië en andere regio's komen. 

Voor meer informatie, bezoek agromerchants.com.
Publicatiedatum: