Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
EU doet onderzoek Poolse supermarktbelasting

Edeka heeft noodplan voor overname Kaiser's

Walmart rondt overname Jet.com af
Wal-Mart Stores heeft de overname van de online supermarkt Jet.com afgerond. Het bedrijf heeft in augustus ongeveer $3 miljard (€2,7 miljard) betaald voor de overname van de start-up. De overname wacht nog op toestemming van de mededingingsautoriteit. (Reuters)

Duitsland: Edeka heeft noodplan voor overname Kaiser's

Edeka heeft een alternatief plan voor de overname van de keten Kaiser's van de Tengelmann-groep. Er wordt al twee jaar overlegd met het hooggerechtshof van Düsseldorf, dat de overname heeft tegengehouden. Volgens dit nieuwe plan van Edeka zouden er zoveel mogelijk winkels overgenomen worden waarbij geen bezwaar is gemaakt tegen de overname. Vervolgens wil Edeka direct onderhandelen met de eigenaren van de panden van de overgebleven winkels. (esmmagazine.com)

VK: Lidl-vestigingen onder vuur door vakbond
Vakbondsleden hebben actie gevoerd bij een Lidl-magazijn in Bridgend. De vakbond GMB won een geding om meer dan 200 magazijnmedewerkers te mogen vertegenwoordigen, maar Lidl vecht dit besluit aan. Ook werd er actie gevoerd bij een Lidl-vestiging in Cardiff en zullen er naar verluid later nog meer demonstraties worden gevoerd. Lidl is van mening dat zijn stafleden ook zonder vakbond al eerlijk in de sector worden vertegenwoordigd. (BBC)

Jerónimo Martins heeft interesse in Roemeense keten
De Portugese retailgroep Jerónimo Martins heeft interesse in de Roemeense marktleider Profi, aldus Roemeense en Poolse nieuwsberichten. Profi is een supermarktketen met 400 vestigingen en een jaaromzet van ongeveer €565 miljoen. Sinds 2010 is Profi in handen van het investeringsbedrijf Entreprise Investors, dat de supermarktketen van de hand wil doen. (esmmagazine.com)

Alibaba-groep rijkste bedrijf van Azië

Alibaba Group Holding heeft Tencent Holdings en China Mobile ingehaald op het gebied van marktkapitalisatie. Dat betekent dat Alibaba effectief het rijkste bedrijf van Azië is geworden. De marktwaarde van Alibaba steeg tot US$261 miljard (€233,4 miljard). De waarde van Tencent is momenteel US$256,0 miljard (€229,9 miljard). (insideretail.asia)

EU doet onderzoek naar Poolse supermarktbelasting
De Europese Unie is begonnen met een onderzoek naar de nieuwe Poolse belastingheffing op supermarkten, die in juli door de overheid is ingevoerd. In de praktijk blijkt dat de heffingen vooral van invloed zijn op buitenlandse ketens als Auchan, Carrefour, Lidl en Metro, terwijl lokale retailers nagenoeg worden gespaard. Het doel van de wet is om zo sociale zorg te kunnen financieren en om een breder draagvlak voor de overheid te creëren onder de Poolse bevolking. (brecorder.com)

Britse supermarktomzet stijgt

De Britse supermarktomzet is in het derde kwartaal met 0,3% gestegen. De stijging kwam mede door de resultaten van Tesco. Volgens Kantar Worldpanel had Tesco met een afname van 0,2% in de omzet zijn lichtste afname sinds maart 2014. Dat betekent dat Tesco in het derde kwartaal in vergelijking met de drie andere grootste ketens de beste resultaten had. Sainsbury's had een omzetafname van 1,4%, Morrisons van 2,3% en Asda van 5,4%. Lidl en Aldi zijn wederom in omzet toegenomen met respectievelijk 11,6% en 9,5%. Ook hebben beide Duitse ketens meer marktaandeel verkregen. (Reuters)

VK: Co-op Group opent buurtwinkel bij Microsoft
The Co-op Group gaat in het Britse hoofdkwartier van Microsoft een buurtwinkel openen. Het is zowel voor Microsoft als voor Co-op voor het eerst dat een bedrijf binnen het terrein van een ander bedrijf een vestiging opent. (thenews.coop)

Portugal: Kortingsacties goed voor 45% van omzet hypermarkten

Het aandeel van kortingsacties in de omzet van de Portugese hypermarktsector is gestegen van 39,7% in het eerste halfjaar van 2015 tot 44,8% in dezelfde periode nu. Dit blijkt uit informatie van een Portugese belangenvereniging voor retailbedrijven. Volgens directeur Ana Isabel Trigo de Morais zijn Portugese consumenten fan geworden van promotieacties en laten deze cijfers zien dat prijzen van doorslaggevend belang zijn binnen het consumentengedrag. (esmmagazine.com)

Australië: Grote ketens oorzaak van lage aardbeienprijzen
Aardbeien worden momenteel in de Australische ketens Coles, Woolworths en IGA verkocht voor slechts AU$0,80 (€0,54) per bakje. De ketens beweren dat de reden voor de lage prijzen neerkomt op een succesvol aardbeienseizoen in Queensland. Sommige telers in Queensland zeggen echter dat de oorzaak de voortdurende prijzenoorlog in de supermarktsector is. Het gevolg is dat dit dat de telers nu AU$0,70 (€0,47) per bakje kost. (dailymail.co.uk)

Biologische supermarkten vechten tegen concurrentie in niche-segment
Klik hier om het artikel te lezen.

De drie speerpunten van de strategie van Sobeys
Klik hier om het artikel te lezen.



Publicatiedatum: