Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Corruptie in drugszaak groter dan gedacht

"Naast Gerrit G. veel meer douaniers betrokken bij zaak Rinus M."

Naast de mislukte drugsdeal van miljoenen euro's en de moord op fruithandelaar Rinus Moerer in Steenbergen, speelt nog veel meer in de de zaak van de Rotterdamse drugssmokkel. De zaak gaat nu voor en is zeer complex, dus zal naar verwachting nog even duren. Er zijn meerdere verdachten. Tijdens de eerste zittingsdag heeft een verdachte verklaard dat dat de corruptie zeer groot is. Dit schrijft het NRC.

Jerry R. uit de AGF-sector
Eén van de hoofdverdachten in deze strafzaak, de douanier Gerrit G., heeft eerder ook al verklaard dat de corruptie in de Rotterdamse haven groter is dan in eerste instantie lijkt. Er waren veel meer douaniers bij betrokken dan deze ene Gerrit G. Volgens verdachte Christiaan L. zeker zeven. Een andere hoofdverdachte is Jerry R. van het bewuste Bleiswijkse fruitimportbedrijf. Hij speelde blijkbaar een grote rol.

Achtergrondverhaal Rinus M
In het NRC wordt nog eens uitgebreid besproken. Wie was Marinus Nicolaas M., 68-jarige fruithandelaar uit Steenbergen? En waarom moest hij dood? Lees hier het achtergrondverhaal in het NRC. Gerrit G. zou ook de container van Rinus ongezien de haven in loodsen. Maar door een foutje in de planning kwam de container aan terwijl Gerrit op vakantie was. Het is een fout die Rinus M. uiteindelijk het leven kost. En hij is niet het enige dodelijke slachtoffer in deze zaak.

Bron: NRC




Publicatiedatum: