Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Denemarken krijgt 2 over-de-datum supermarkten

Folkekirkens Nødhjælp, het goede doel achter 's werelds eerste 'no-waste' supermarkt, is van plan om nog twee supers te openen. De eerste winkel opende in februari in Kopenhagen zijn deuren en het bedrijf wil nog een vestiging in Kopenhagen openen en één in Aarhus. 

WeFood verkoopt overgebleven producten tegen prijzen die zo'n 30% tot 50% lager zijn dan in reguliere supermarkten. De producten worden gratis verstrekt door een aantal leveranciers. Zo doneert retailketen Føtex onder meer brood. De supermarkt maakt onderdeel uit van een overheidsinitiatief dat de strijd tegen voedselverspilling in Denemarken aangaat en kwam tot stand na een ontmoeting tussen de minister van Landbouw en een grote Deense retailer. Jaarlijks wordt er in Denemarken meer dan 700.000 ton voedsel verspild. In het eerste halfjaar van zijn bestaan heeft WeFood meer dan 40 ton voedsel verkocht dat anders vernietigd zou zijn.

Het vinden van voldoende vrijwilligers is de grootste uitdaging voor de super. "Het vergt veel tijd en middelen om een concept als WeFood draaiende te houden maar we hopen nog meer winkels te kunnen openen die door vrijwilligers gerund worden," laat een woordvoerder weten. WeFood is de eerste supermarkt ter wereld waar overgebleven producten door iedereen gekocht kunnen worden. In Zwitserland bestaan er ook dergelijke winkels maar deze zijn uitsluitend toegankelijk voor inwoners die van een uitkering leven.
Publicatiedatum: