Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lidl breidt uit aan de oostkust | Voormalig Aldi-topman geeft tips

Duitse bio-supermarkt genomineerd

Online supermarktsector in mineur behalve Amazon
Volgens een verslag van TABS Analytics staat de online supermarktsector nog steeds zwak. Slechts 4,5% van de ondervraagde consumenten doen regelmatig online boodschappen, terwijl 78% van deze consumenten dit bij fysieke supermarkten doet. Het online klantenverkeer is weliswaar gegroeid van 3,9% in 2015 tot 4,5% nu, maar is in de vijf jaar dat TABS deze verslagen publiceert nog nooit boven de 5% uitgekomen. Amazon is een uitzondering hierop. De marktpenetratie van Amazon is jaar op jaar toegenomen van 14% tot 16%. (undercurrentnews.com)

VS: Lidl breidt uit aan de oostkust
Lidl is van plan om uit te breiden aan de oostkust van de VS in een gebied dat loopt van New Jersey tot Georgia. Hoewel Lidl niet bekend wilde maken hoeveel vestigingen er worden geopend, zeggen anonieme bronnen dat het zou gaan om zo'n 150 winkels, die met 2018 in bedrijf moeten zijn.
Klik hier om verder te lezen op uk.businessinsider.com

Australië: Voormalig Aldi-topman geeft tips voor concurrentie
Voormalig Aldi-directeur Paul Foley zegt dat de Australische ketens Woolworths en Coles hun assortiment moeten aanscherpen om beter te kunnen concurreren met Aldi's goedkopere aanbod. Foley was 23 jaar lang bij Aldi werkzaam en heeft meegewerkt aan de eerste stappen van de keten in Australië. "Ik denk dat de gevestigde ketens beter de keuzevrijheid in hun assortiment moeten profileren. Ze moeten de eerste ketens zijn die met nieuwe concepten op de markt komen." (smh.com.au

Spanje: Unide opent vijftigste winkel van 2016 
Het Spaanse coöperatief Unide heeft drie nieuwe Udaco-vestigingen geopend in Benidorm, La Cala en Arenzana de Abajo. De drie winkels hebben eigen versafdelingen en een groot assortiment met het Unide-huismerk. Unide heeft nu in totaal 50 vestigingen in 2016 geopend. (esmmagazine.com)

VS: Sobeys overweegt discount-concept
Sobeys overweegt om een discount-format toe te passen in West-Canada. Het bedrijf heeft in deze regio een aantal vestigingen overgenomen van Safeway, maar de omzet was daar in het eerste kwartaal vrij zwak. Interim-CEO Francois Vimard zei dat Sobeys een positieve vergelijkende winkelomzet had behaald in alle regio's buiten West-Canada, maar dat de totale omzet achterbleef. De reden hiervoor is dat Canadese consumenten meer willen besparen in hun boodschappen. (supermarketnews.com)

India: Future Group in gesprek met Heritage Foods over overname
Future Group is in gesprek met Heritage Foods om het retailsegment van dit bedrijf over te nemen. Als de Future Group dit deel van Heritage Foods inderdaad over zou nemen, zou de groep de beschikking krijgen over een netwerk van meer dan 100 winkels in Hyderabad, Chennai en Bengaluru. (economictimes.indiatimes.com

Bingo wordt marktleider in Bosnië-Herzegovina
De lokale keten Bingo staat op het punt om qua omzet de grootste supermarkt van Bosnië-Herzegovina te worden. Het in Tuzla gevestigde bedrijf had in 2015 een omzet van BAM 803,4 miljoen (€410,8 miljoen), terwijl de Kroatische keten Konzum toen een omzet behaalde van BAM 850,0 miljoen (€434,6 miljoen). De omzet van Bingo steeg echter met 42%, terwijl die van Konzum slechts toenam met 22%. Als Bingo deze lijn vast weet te houden, gaat de keten in 2016 zijn grootste concurrent inhalen. (esmmagazine.com)

Duitse biologische supermarkt genomineerd voor onderscheiding
De Duitse biologische keten Alnatura is voor de vierde keer genomineerd voor de titel Meest Duurzame Bedrijf van Duitsland. Alnatura heeft een netwerk van 106 biologische supermarkten in 50 Duitse steden. Er zijn momenteel 2.630 stafleden in dienst. (esmmagazine.com)

VS: H-E-B introduceert "free-from"-huismerk
H-E-B begint met een nieuw huismerk, waarvan de producten vrij zijn van ruim 200 synthetische ingrediënten zoals maïssiroop, kunstmatige geur- en smaakstoffen en hoge gehaltes aan fructose. (supermarketnews.com)

VK: Aanwezigheid Aldi stimuleert woningwaarde
Volgens The Sun zorgt de aanwezigheid van een Aldi-vestiging ervoor dat de waarde van een huis stijgt met £5.000. Het "Aldi-effect" heeft volgens een onderzoek de waarde van omliggend vastgoed bij bijna elke vestiging doen stijgen. In sommige gevallen namen de prijzen toe met 133%. (thesun.co.uk)

IGD-CEO roept sector op te investeren in mensen en vaardigheden
Klik hier om het artikel te lezen. 


Publicatiedatum: