Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groentensnijder met waterstralen verwerkt snel en hygiënisch

Snijden met water is een bekend fenomeen, maar niet in de land- en tuinbouw. GEGE machinebouw brengt daar verandering in met het door hen ontwikkelde bewegende watermes. In hun snij- en sorteermachines voor bijvoorbeeld groenteverwerkers snijdt het watermes hygiƫnisch op de plek waar het moet. De techniek die het mes aanstuurt, maakt het watermes onderscheidend.



Aansturing waterstraal regelbaar
Bij watersnijden in bijvoorbeeld de staalbouw is vooraf bekend hoe groot het product is waaruit gesneden moet worden. De aansturing van de waterstraal is dan vooraf te regelen. Bij versproducten zoals groenten kan dat niet. De producten hebben telkens een andere afmeting en vorm. Daarom moet per product, dus bijvoorbeeld per afzonderlijke prei, bepaald worden waar het watermes moet snijden. Na meting wordt de waterstraal in positie gebracht. De techniek die hiervoor nodig is, heeft GEGE ontwikkeld. Het resultaat is dat het snijden van groente met water sneller en goedkoper is dan het snijden met draaiende messen. Die lopen vast of worden bot door het zand dat met de groenten meekomt. Het watermes heeft hier geen last van. Door het watermes te gebruiken, liggen de groenten sneller in het koelvak van de supermarkt. De techniek van het bewegende watermes is ook bruikbaar in systemen buiten de verwerkende industrie.

Voor meer informatie:
GEGE machinebouw BV
Driehuizen 13
5464 RA Veghel
T: +31 (0)413-365219
info@gegebv.nl
www.gegebv.nl
Publicatiedatum: