Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Cambodja zet in op bio-groenten

Op donderdag 15 september heeft GIZ Cambodja, een tak van de Duitse internationale ontwikkelingsorganisatie, een overeenkomst getekend met de lokale Khmer Organic Cooperative. De overeenkomst zal ervoor zorgen dat GIZ Cambodja dit bedrijf technische ondersteuning geeft om biologische groentenproductie te ontwikkelen en om certificatie te krijgen voor de biologische producten. 

In de overeenkomst staat dat het bedrijf twee demonstratiekwekerijen moet opzetten voor groenten en fruit. Deze zullen later gebruikt worden als nationale trainingscentra. Ook is het doel om lokale markt te versterken, netwerken op te zetten en het bewustzijn van de consumenten te verhogen. 

Marktexperts zeggen dat de overeenkomst goed is voor de markt van Cambodja omdat de vraag naar biologische producten toeneemt, maar groei wordt tegengehouden doordat er nog geen standaardcertificatie is voor biologische producten. Consumenten willen zonder een dergelijke certificatie geen hogere prijs betalen, omdat ze dan niet zeker weten dat de producten daadwerkelijk biologisch zijn. 

Claudius Bredehoft, nationaal projectcoƶrdinator van GIZ Cambodja, geeft aan dat de organisatie haar expertise op het gebied van biologische landbouw wil delen en training wil geven over goede methodes om biologische gewassen te telen. Het hebben van certificatie is essentieel voor marktsucces. Slechts een klein deel van de gewassen in het land is gecertificeerd als biologisch. 
Publicatiedatum: