Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Morrisons herstelt | Instacart ontkent geruchten overname door Whole Foods

Google stopt met AGF

Target wil uitbreiden met kleinewinkelformats
CEO Brian Cornell van Target verwacht dat zijn ketenuiteindelijk honderden kleinere winkels volgens een zogeheten"flex-format" zal openen. Target heeft al 23 kleine winkels geopendin grote Amerikaanse steden. Er zijn plannen om dit jaar nog negen locatiesvolgens dit format aan het winkelnetwerk toe te voegen. (Chainstoreage/ Bloomberg)

Google stopt met AGF

Google wil met zijn Google Express-concept eenserieuze concurrent van Amazon Prime worden. Het bedrijf wil voor het einde vandit jaar zijn thuisbezorgingsdienst uitbreiden tot zo'n 20 staten en regio's inde gehele VS. Volgens directeur Brian Elliott heeft Google om deze plannen terealiseren een moeilijk besluit moeten nemen: het bedrijf stopt met hetverkopen van AGF. In delen van San Francisco en Los Angeles werd aanvankelijkmet de online verkoop van AGF geëxperimenteerd, maar dit wordt nu afgekapt omzo Google Express sneller door te laten groeien. (uk.businessinsider.com)

Morrisons herstelt dankzij stijgende winst enomzet
Morrisons heeft in zijn eerste halfjaar voor deeerste keer in vier jaar tijd winst geboekt. Ook was dit het derde kwartaal op rij waarin de omzet is toegenomen. Deze resultaten laten zien dat de hervormingsplannen van de nieuwe directie van de keten effect beginnen te hebben. De onderliggende bruto winst van Morrisons steeg in de eerste zes maanden van dit jaar met 11% tot £157 miljoen (€184,3 miljoen). Analisten gingen uit van slechts £150 miljoen (€176,1 miljoen).(Reuters)

Like-for-like-omzet van Waitrose neemt af in eerste halfjaar
De bruto omzet van Waitrose nam in het eerste halfjaar toe met 2,2%. De like-for-like-omzet daalde echter in dezelfde periode met 1,0%. De online omzet steeg met 4,3%, terwijl de bedrijfswinst met 10,5% afnam tot £121,3 miljoen (€142,4 miljoen).(esmmagazine.com)

Australië: Coles geeft 10% korting op AGF aan wandelaars

Van 14 september tot 30 november kunnen consumenten die lid zijn van het klantenprogramma Flybuys en daarnaast gebruik maken van activity trackers als Fitbit in aanmerking komen voor korting op AGF bij Coles. Elke keer dat er 100.000, 200.000, 300.000, 400.000 of 500.000 stappen worden gezet, mogen de consumenten 10% van de prijs van AGF op hun boodschappenlijst halen. (igd.com)

Schotseleveranciers geven Asda meer omzet 
Er is meer dan £26 miljoen (€30,5 miljoen) aan omzetgegenereerd bij Asda-winkels, dankzij 25 Schotse teeltbedrijven. Deteeltbedrijven zijn deelnemers geweest van de Supplier Development Academy(SDA) van Asda. Sommige producten zagen een jaar-op-jaar omzetgroei van zo veelals 69%. (kamcity.com)

Associated British Foods geefthandelsupdate
Associated British Foods heeft een handelsupdategegeven in aanloop naar de jaarresultaten die op 8 november bekend wordengemaakt. Volgens het bedrijf gaat de wenst per aandeel iets hoger zijn danvorig jaar. De bedrijfswinst zal naar verwachting iets vooruit lopen op vorigjaar, terwijl de netto intrestkosten ongeveer hetzelfde zullen blijven alsvorig jaar.(esmmagazine.com)

India:BigBasket en Grofers stimuleren eigen huismerken
De Indiase online supermarkten Grofers en BigBasketzoeken naar nieuwe manieren om hun huismerkassortiment meer te stimuleren. Deketens zoeken daarom naar hotels, restaurants, ziekenhuizen en cateraars die huismerkproducten van de retailers af willen nemen. Door deze nieuwe aanpakkunnen Grofers en BigBasket hun omzet en winstmarges verbeteren, gezien dewinstmarges op eigen merkproducten doorgaans hoger zijn dan bij producten vanandere bedrijven. (livemint.com)

Bezorgdienst Lalamove actief inBangkok
Klik hier omhet artikel te lezen. 

Zweden: ICA maaktresultaten voor augustus bekend
De Zweedse retailketen ICA heeft in augustus jaar opjaar een toename in omzet van 1,1% gehad. De totale omzet van Maxi ICAStormarknad bedroeg SEK 2,8 miljard (€2990 miljoen). De like-for-like-salesnamen toe met 1,8%.(esmmagazine.com)

VS:Brookshire rondt renovering Walmart Express-vestigingenaf
Brookshire Grocery Co. heeft 25 voormalige WalmartExpress-vestigingen in Texas en Louisiana heropend onder het nieuwe SpringMarket-merk. (supermarketnews.com)

Japan:Mitsubishi overweegt meerderheidsaandeel in Lawson
Het Japanse bedrijf Mitsubishi Corp. overweegt om hetaantal aandelen in de buurtwinkelketen Lawson in zo'n mate te verhogen dat deketen effectief een dochteronderneming van Mitsubishi wordt. De investering inaandelen heeft een waarde van 140 miljard yen (€1,2 miljard).(Reuters)

VS: Instacart CEO ontkent geruchten over overname doorWhole Foods
Klik hier omhet artikel te lezen.


Publicatiedatum: