Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Felix Molenaar, Firma Molenaar:

"Aardappelmarkt is lui duur"

Tholen - De aardappelmarkt blijft al wekenlang op een stevig prijsniveau hangen. "De telersprijs van rassen als Eigenheimer, Bildstar en Doré ligt rond de 30 cent en Frieslanders worden voor een prijs tussen de 22 en 24 cent verkocht. Dat is best veel geld voor de tijd van het jaar. Ik vind het verbazingwekkend dat de prijs zo op niveau blijft, want volgens mij zijn er bij ons en in de ons omliggende landen veel meer aardappelen te koop dan iedereen denkt", reageert Felix Molenaar van aardappel- en groentengroothandel Molenaar.



Hij typeert de aardappelmarkt als lui-duur. "De verre export loopt niet omdat onze aardappelen te duur zijn en de afgelopen maand is de markt voor kleinverpakking en tafelaardappelen gewoon slecht geweest. Met dit mooie weer is de aardappelconsumptie ook een stuk lager. Ik verwacht dat de prijs daarom wel iets zal gaan zakken, misschien niet op korte termijn maar wel de komende maanden. Bij ons zijn de opbrengsten misschien wat minder, maar landen om ons heen hebben weer meer aardappelen. Dat heft elkaar aardig op. Maar ik ben geen profeet en de winteroogst moet nog naar binnen. Veel zal er vanaf hangen hoe de aardappelen binnenkomen."

Felix vertegenwoordigt de derde generatie van de Haarlemse groothandel die al ruim 75 jaar bestaat. "Onze klantenkring komt voornamelijk uit de regio Noord- en Zuid Holland. Van groenteman tot marktkoopman, van horecagroothandel tot aardappelschillerijen/snijderij en friethuizen.

Voor meer informatie:
Fa. Molenaar
Jan van Krimpenweg 1 (hal 23)
2031 CE Haarlem
T. 023 5322173
F. 023 5340473
E. info@molenaardappelen.nl