Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Duitsland gemiddelde consumptie 29,4 ltr

Sapconsumptie Roemenië laagste in EU

Volgens een marktrapport van de European Fruit Juice Association, AIJN, is de consumptie van vruchtensap en -nectar in Roemenië voor het eerst sinds 2009 gestegen. Desondanks is de consumptie van vruchtensap en - nectar in Roemenië de laagste in de EU en bedraagt de gemiddelde consumptie per hoofd van de bevolking slechts 2,9 liter per jaar.

In 2015 steeg de totale consumptie met 7%, waarvan 8,1% vruchtensap (sapgehalte 100%) en 6,8% nectar (sapgehalte 25% tot 99%).

In Duitsland, waar de jaarlijkse gemiddelde consumptie 29,4 liter bedraagt, ligt dit cijfer vele malen hoger. Dit is eveneens het geval in Malta - 28 liter, Nederland - 25,9 liter, Finland - 24,2 liter, Cyprus - 24 liter en Oostenrijk - 24 liter.

In Roemenië heeft de verlaging van het BTW-tarief geresulteerd in een hoger besteedbaar inkomen, waardoor de afzet van vruchtensap en -nectar een impuls heeft gekregen. Een andere reden voor de stijgende afzet is het feit dat de Roemeense consument steeds meer op zoek gaat naar producten die passen in een evenwichtige levensstijl.

Sinaasappelsap is favoriet in Roemenië (34,4%), gevolgd door appelsap (10,5%) en perzikensap (8,4%).

Dit jaar zal de afzet van vruchtensap en -nectar in Europa naar verwachting licht dalen met 1%. Tegen 2021 zal de markt zich stabiliseren op 9,36 miljard liter en aangejaagd worden door Oost-Europese landen en dan met name Polen, Roemenië, Slovenië, Kroatië en de Baltische staten. Roemenië is de vijfde grootste AGF-producent in de EU.
Publicatiedatum: